Затримано трьох «беркутівців», запідозрених у розстрілі майданівців 20 лютого (відео, доповнено)

23:58 2 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Про це повідомив увечері в середу виконуючий обов'язки Генерального прокурора Олег Махніцький.


Відео: 5 канал

Як передають сьогодні, 2 квітня, «Українські новини», виконуючий обов'язки Генерального прокурора Олег Махніцький повідомив увечені в середу, що співробітники ГПУ, СБУ та МВС затримали за підозрою в масовому розстрілі людей на вулиці Інститутській в Києві 20 лютого трьох співробітників спецпідрозділу «Беркут». Затримані є співробітниками київської спецроти «Беркута», так званої «чорної роти». Вони підозрюються в масовому вбивстві людей.

У середу правоохоронці проводили спецоперацію, масштабні слідчо-оперативні дії, відкрито кримінальне провадження. Внаслідок цих дій і затримані співробітники «Беркута», які звинувачуються безпосередньо у вбивстві.

Наразі встановлено низку інших осіб, які підозрюються в причетності до подій 20 лютого. Зокрема, відпрацьовуються дев'ять осіб, троє з яких вже затримані, а з шістьома проводяться слідчі дії.

За інформацією Генпрокуратури, це київська спецрота, наказ їй віддавався її ж керівником, він також затриманий. Згідно з даними Генпрокуратури, спец роті видали автомати Калашникова, спайперські гвинтівки та іншу зброю.

За протоколом, троє з зазначених осіб були затримані в Києві. Своєю чергою, щодо ще чотирьох осіб проводяться дії щодо затримання.

За даними Генпрокуратури, вказівки давалися за такою схемою: «президент – Адміністрація президента – МВС – СБУ» і далі вниз. Затриманим інкримінується стаття, згідно з якою їм загрожує максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Натомість «5 канал» інформує в середу: «9 підозрюваних спецпризначенців київського «Беркуту», яким закидають причетність до вбивств евромайданівців (мова йде про 20-те лютого - «Кривавий четвер») - затримали. Повідомив таке виконувач обов»язків генпрокурора Олег Махніцький. За його словами, саме цим спепризначенцям видали бойову зброю, зокрема, і снайперськи гвинтівки, аби вони прикривали відхід безбройного «Беркуту». Кервник Генпрокуратури каже – кількість затриманих неостаточна, до ранку вона може іще зрости, щонайменьше мають затримати іще 4-х підозрюваних».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів