Відкрито кримінальне провадження щодо посадовців Сихівської райадміністрації Львова

12:50 31 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС

Як повідомили в п’ятницю у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, посадовці райдержадміністрації вимагали у керівника одного з ТзОВ неправомірну вигоду у сумі 20 тисяч гривень у якості «відкату» за укладання договорів на проведення ремонтних робіт та підписання актів виконаних робіт.

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС сьогодні, 31 жовтня, що правоохоронці затримали у Львові керівників райдержадміністрації за вимагання та одержання неправомірної вигоди. У повідомленні також конкретизують:

«Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, викрили в одержанні неправомірної вигоди заступників голови однієї з райдержадміністрацій міста Львова. Посадовці райдержадміністрації вимагали у керівника одного з ТзОВ неправомірну вигоду у сумі 20 тисяч гривень у якості «відкату» за укладання договорів на проведення ремонтних робіт та підписання актів виконаних робіт.

Кошти держслужбовці отримували поблизу будівлі райдержадміністрації – у місці, де їм ніхто не міг би перешкодити. Там їх «на гарячому» і затримали правоохоронці.

Двох посадовців затримано у порядку ст.208 КПК України за підозрою у скоєнні злочину.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі оперативники встановлюють усі факти вимагання і отримання неправомірної вигоди посадовцями цієї райдержадміністрації міста Львова».

Як інформував «ЩЛ», у Львові затримали при одержанні хабара трьох посадовців Сихівської райадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів