В Одесі знезброїли організаторів масових заворушень

18:41 6 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/994297

«Група радикально налаштованих громадян» планувала використати під час акцій протесту біля будівлі облдержадміністрації в цьому місті ножі, палиці, битки та маски на обличчя з прорізами для очей.

Управління зв’язків із громадськістю МВС повідомляє сьогодні, 6 березня, що під час розслідування кримінального провадження, зареєстрованого в середині лютого за фактом вчинення хуліганських дій та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів біля адміністративної будівлі Одеської ОДА, до оперативників УБОЗ ГУМВС України в Одеській області надійшла інформація про те, що до Одеси прибула група радикально налаштованих осіб. Ці громадяни на початку березня цього року завезли на територію складських приміщень в Одесі велику кількість ящиків з армійським маркуванням. Метою прибуття цієї групи була участь у масових заворушеннях.

Правоохоронці встановили, що організатором цієї групи є 38-річний мешканець Одеської області, який є одним з керівників ради козацьких організацій «Козацьке коло Одещини». Окрім того, було з’ясовано, що за силові дії формування відповідає 45-річний учасник бойових дій в Нагорному Карабасі. Він забезпечував тренування з рукопашного бою та встановлював контакти серед проросійсько-налаштованої радикальної молоді в регіоні.

Сьогодні, 6 березня, працівники обласного УБОЗ провели санкціонований обшук в офісно-складських приміщеннях, що належать одній з козацьких організацій Одеси. Під час обшуку були вилучені ножі, палиці, битки, маски на обличчя з прорізами для очей.

Зловмисники планували використовувати ці предмети під час акцій протесту біля будівлі Одеської обласної державної адміністрації з метою дестабілізації ситуації в регіоні та компрометування учасників мирних акцій. Окрім того, правоохоронці виявили список з анкетними даними громадян, яких планувалося залучати для проведення масових заворушень.

На даний час працівники міліції проводять заходи з розшуку та затримання учасників вищевказаної групи, аби не допустити порушень законодавства. Окрім того, вони здійснюють перевірку осіб зі списку на їх можливу причетність до подій 19 лютого в Одесі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів