У Польщі конфіскували автівку нетверезого українця

23:34 17 березня 2024 р.

Фото до новини

За новими правилами від 14 березня автомобіль втратить кожен водій напідпитку, який матиме у крові щонайменше 1,5 проміле алкоголю, незалежно від того, чи він призвів до автротрощі.

У четвер, 14 березня, у Польщі набули чинності нові положення, що дозволяють конфісковувати авто у нетверезих водіїв. Першим з них став громадянин України, якого зупинили в Закопаному та виявили в крові майже два проміле алкоголю під час порушення правил дорожнього руху. Крім того, у чоловіка не було посвідчення водія.

Як повідомили у поліції Закопаного, у суботу пополудні у центрі міста дорожній патруль зауважив легкову автівку, що проїжджала кругове перехрестя зустрічною смугою руху. За мить на вулиці Сєнкєвича водій «Фольксваґена» був затриманий. За кермом був 47-річний громадян України. У водія виявили в організмі понад 1,8 проміле алкоголю.

На додаток, 47-річний чоловік не мав права керувати транспортним засобом. Чоловіка доставили у відділок поліції, а його авто відігнали на спеціальну парковку. Провадження проти українця відкрила прокуратура в Закопаному, а суд має визначити чоловіку покарання.

Минулого четверга, 14 березня, у Польщі набули чинності положення, що дозволяють конфісковувати авто, зокрема у нетверезих водіїв. Згідно з новими правилами, автівку втратить кожен водій напідпитку, який матиме у крові щонайменше 1,5 проміле алкоголю, незалежно від того, чи він призвів до автротрощі. Конфіскацію автомобіля також застосовують, коли водій скоїв ДТП із вмістом алкоголю у крові вище проміле або при повторному порушенні.

За керування транспортним засобом у нетверезому стані водію може загрожувати до двох років позбавлення волі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів