У Львові утримують під вартою за створення терористичних груп трьох затриманих на Донеччині

18:05 30 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: з архіву «ЩЛ»

Як повідомив у понеділок начальник обласного управління Служби безпеки України Віктор Андрейчук, його співробітники провели спільно з департаментом контррозвідки СБУ черговий етап спецоперації, в результаті якого на території Донецької області було затримано трьох місцевих жителів, причетних до терористичної діяльності так званої «ДНР».

Львівське обласне управління Служби безпеки України спільно з департаментом контррозвідки СБУ провели черговий етап спецоперації, в результаті якого на території Донецької області було затримано трьох місцевих жителів, причетних до терористичної діяльності так званої «ДНР». Про це повідомив сьогодні, 30 березня, начальник Львівського облуправління Віктор Андрейчук.

Він також зазначив, що слідчий відділ облуправління відкрив проти кожного з затриманих кримінальні провадження за статтею 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Своєю чергою, Галицький районний суд Львова обрав для кожного з затриманих запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на термін два місяці.

Затримані наразі перебувають під вартою у Львівській області. Зі слів Андрейчука, затримання були проведені в місті Гірник та селах Орлівка і Галицинівка Донецької області. СБУ встановила, що один із затриманих був завербований бойовиками влітку 2014 року і потім сам займався вербуванням місцевих жителів до лав терористичних організацій.

Двоє інших були інформаторами «ДНР» і ГРУ РФ: передавали інформацію про дислокацію і пересування сил АТО, з використанням якої бойовики обстрілювали позиції українських військових та населені пункти. Про це повідомила сьогодні, 30 березня, інформаційна агенція «Інтерфакс-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів