У Львові суд звільнив від відбування покарання посадовця, який систематично вимагав хабарі

17:12 9 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 17tv.com.ua

Як повідомили в четвер ц прес-службі обласної прокуратури, цією установою оскаржено незаконний вирок стосовно посадовця-хабарника.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили сьогодні, 9 квітня:

«Прокуратурою Львівської області внесено апеляційну скаргу на вирок стосовно колишнього посадовця Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області, який систематично вимагав та одержував хабарі від громадян за виготовлення та видачу документації щодо відведення їм у власність земельних ділянок на території Буського району. Встановлено, що таким чином вказаний службовець одержав майже 46 тисяч грн незаконної винагороди.

Державним обвинувачем прокуратури доведено вину останнього у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище). Відтак, Франківським районним судом міста Львова його засуджено до п’яти років позбавлення волі, з позбавленням рангу державного службовця та права обіймати певні посади на один рік, з конфіскацією майна.

Водночас, не беручи до уваги тяжкості скоєного ним злочину, цього громадянина судом звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням та встановлено іспитовий термін 3 роки. Не погоджуючись із таким вироком суду, прокуратурою області вимагається його скасування в апеляційному порядку та призначення екс-посадовцю покарання у виді реального позбавлення волі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів