У Львові розслідують незаконну роботу евакуаторів

10:54 16 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Про це повідомляє сьогодні, 16 жовтня, прес-служба міської прокуратури.

Як з’ясовано цією установою, працівники ЛКП «Львівелектротранс» та «Львівавтодор», не маючи відповідних повноважень, безпідставно евакуювали в примусовому порядку на майданчики для тимчасового тримання понад 300 автомобілів, чим порушили конституційні права їх власників. Бо законодавство передбачає, що право на переміщення транспортних засобів на спецмайданчики мають винятково органи державної автоінспекції.

Відтак 14 жовтня прокуратурою Львова за фактом перевищення службових повноважень посадовцями комунальних підприємств розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 365 Кримінального кодексу України. А також проведена перевірка законності затвердженого 18 липня ухвалою сесії міської ради положення щодо порядку роботи евакуаторів у Львові, на підставі якого проводилось переміщення автомобілів.

У ході неї було з’ясовано, що вказане рішення затверджене та реалізується усупереч вимогам Закону України «Про дорожній рух» та Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зважаючи на це, 7 жовтня прокуратурою внесено позов до Львівського окружного адміністративного суду з вимогою визнати незаконною та скасувати згадану ухвалу сесії Львівської міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів