У Львові припинили діяльність злочинного угруповання

11:15 23 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно із працівниками слідчого управління поліції Львівщини й за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили учасників організованої злочинної групи – директора, комерційного директора та заступника директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю.

Про це повідомили в середу, 23 січня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «2016 року посадовці, зловживаючи службовим становищем та всупереч умовам договору купівлі-продажу, укладеним із ПАТ «Аграрний фонд» (засновником та власником 100 % статутного фонду якого є Кабінет Міністрів України), заволоділи грошовими коштами вказаного підприємства на майже п’ять мільйонів гривень. Кошти, які зловмисники отримали як передоплату за поставку зерна пшениці ІІ класу, вони у подальшому перевели в готівку та привласнили».

«Для прикриття своїх неправомірних дій учасники злочинного угрупування, ухилившись від виконання договірних зобов’язань, відчужили свої частки у статутному фонді, вийшовши із складу засновників товариства та, сфальшувавши документи, змінили назву і адресу реєстрації підприємства у Донецькій області. Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 28 (вчинення злочину організованою групою), частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), частиною 1 статті 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) частиною 1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України та їм було обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«22 січня досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено та обвинувальний акт скеровано на розгляд районного суду Львова. Згідно чинного законодавства, за вчинення інкримінованих зловмисникам кримінальних правопорушень передбачено покарання – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна», – повідомили також у прес-службі Головного управління поліції у Львівській області

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів