У Львові контролери били 15-річну дівчину й змусили просити гроші на штраф у перехожих

14:45 28 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: positime.ru

У неї залишилися три синці на руках, болить спина.

Як інформує сьогодні, 28 жовтня, «Gazeta.ua», 22 жовтня приблизно о 16:00 троє львівських контролерів побили та змусили 15-річну студентку одного із міських технікумів Соломію Щербу просити у перехожих гроші, аби оплатити штраф за безквитковий проїзд. Батько дівчини звернувся у міліцію та збирається подавати цивільний позов на контролерів.

У студентки залишилися три синці на руках, болить спина. Батько потерпілої Руслан Щерба повідомив також:

«Донька розповіла, що зайшла в тролейбус №12 у центрі, їхала до бабусі. Передала гроші із задніх дверей на квиток, але не встигла його закомпостувати.

До неї одразу підійшли троє контролерів «Львівелектротрансу»: Ваславик Марія та Купінка Михайло. Ім'я третього чоловіка невідоме.

Усі були у цивільному, жінка просила показати талон, жодних посвідчень не показували. Донька пояснила, що талончик має, але не встигла його закомпостувати, бо у тролейбусі багато людей.

Вони почали вимагати штраф – 30 грн. У доньки було всього вісім гривень.

Ті почали погрожувати викликати міліцію. Кричали, що посадять її в тюрму, ображати. 

Пасажири почали заступатися. Якась дівчина викликала міліцію.

Контролери наказали водію тролейбуса зупинитися, доньку штурханами в спину виштовхали на вулицю. Чоловіки скрутили руки, а жінка ще й схопила і вирвала жмут волосся.

Самі вийшли за нею і почали кричати: «Не маєш грошей – проси в людей». Соломія, плачучи, почала просити на вулиці гроші, щоб заплатити штраф.

Тим часом прийшов міліціонер, якому вони вже були змушені показати посвідчення. Але контролери його попросили піти. Мовляв, просто виконують свою роботу.

Донька заплатила їм штраф і, плачучи, пішла пішки додому. Йшла дві години. Від шоку навіть не здогадалася мені чи комусь зателефонувати.

Для мене це шок, найбільше обурюють дії жінки-контролера. Яка вона тоді жінка і мати, яка піднімає руки на чужих дітей?».

Того ж дня дівчина пройшла медекспертизу, на якій зафіксували легкі тілесні ушкодження. Батьки звернулися із заявою у Галицький РВ міліції.

Даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, триває слідство. На Львівському комунальному підприємстві «Львівелектротранс» також проводять розслідування щодо інформації про затримання контролерами за безквитковий проїзд пасажира і вимагання оплати штрафу.

«Ми інформацію про цей інцидент отримали. Зараз на підприємстві ведеться розслідування, створена комісія. Триває процедура допитів. За висновками розслідування вживатимемо ті чи інші заходи», – розповів директор ЛКП «Львівелектротранс» Орест Козак.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів