«Прихильники автономії Галичини» провели проплачену акцію біля львівського цирку (оновлено)

13:47 18 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ps-zahid.info

За словами голови виконкому громадського об'єднання «Варта 1» Ігоря Зінкевича, «17 липня о 17:30 група людей з дивними транспарантами для Львова, за словами свідків, – «За Галичину» – вибігли на дорогу на вулиці Городоцькій біля цирку, побігали по дорозі, зробили декілька фотографій і, як щури, розбіглися щоб їх не відловили».

Голова виконавчого комітету громадського об'єднання «Варта 1» Ігор Зінкевич розповів також у п’ятницю:

«На виклик небайдужих львівян «Варта1» прибула через п’ять хвилин, але, на жаль, не застали нікого. Тому, на нашу думку, чекайте грізного посту в інтернет-мережі «Facebook» чи в «ВКонтакте», а, може, і в якомусь видані з фото, на яких транспаранти і шарики, котрі побоялися нас дочекатися.

О 20:00 отримали ми фото від служби безпеки «Правого сектора». На фото чітко видно людей, які платять гроші за цю акцію, ось вам і вся казочка !!!! Закачати фото можна за посиланням 549263963073 або http://www.ex.ua/549263963073».

Ігор Зінкевич написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість активісти «Правого сектора» розповіли в п’ятницю:

«Сьогодні вранці львівські сепаратистські рухи, які активізували свою діяльність останнім часом на теренах Львівщини, мали намір провести акцію під стінами ЛОДА. Після застереження «Правого сектора» Львівщини вони відмовились від проведення заходу.

Проте вже ввечері надійшла інформація, що невідомі особи проводять захід з сепаратистським забарвленням під стінами львівського цирку. На жаль, на саме збіговисько кремлівських маріонеток правосекторівці не встигли, оскільки його провели не анонсуючи та поспіхом.

Однак представнику служби безпеки «Правого сектора» вдалося зафіксувати розрахунок організаторів з учасниками даного дійства. Ми звертаємось до представників СБУ та МВС з’ясувати особи та провести ґрунтовне розслідування з приводу діяльності подібних груп у Львові та завербованих львів’ян, яких шляхом підкупу втягують в гру, спрямовану на розкол України».

Про це повідомили в п’ятницю на сайті «Правий сектор – Захід». Натомість на соціальному порталі «Страйк» передали: 

«Сьогодні, 17 липня о 11:00, за ініціативи маловідомих громадських організацій «Галицький Яструб» та «Захист суспільства», під стінами Львівської ОДА мав відбутися пікет із гаслом: «Галичині – більше самоврядування!». Пікет в оголошеній годині так і не почався, адже, як стало відомо журналістам «Гал-Інфо», міліція не змогла пообіцяти організаторам повну безпеку.

«В умовах, коли владою анонсована конституційна реформа, а деякі регіони отримують особливі автономні права і автономний статус, ми, жителі колиски української державності – Галичини – можемо опинитися громадянами другого сорту у власній країні», – йшлося у прес-релізі».

Про це повідомили в п’ятницю на соціальному порталі «Страйк», де сьогодні, 18 липня, додали:

«Активісти маловідомих громадських організацій «Галицький Яструб» та «Захист суспільства», які побоялись провести під стінами Львівської ОДА пікет із гаслом «Галичині – більше самоврядування!», провели його під цирком. Як стверджують очевидці, акція тривала з десяток хвилин і почалась в парку біля цирку. Активісти, яких було до ста чоловік, тримали плакати за написами «Порошенко зрадив свій народ!», «Особливий статус Галичині – реальну автономію Львівській області!», «Галичина – це Європа!», «Досить годувати злодіїв в Києві!», «Податки на потреби Львівської області!».

Зробивши декілька фото, акція швидко розійшлась. Після акції мешканцям сусідніх вулиць вдалось зазнимкувати, як організатори дають гроші учасниками акції».

Про це також повідомили в п’ятницю на соціальному порталі «Страйк».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів