Прокуратура вимагає в суді заборонити спорудження будинку у Львові

09:58 8 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: mistaua.com

До Господарського суду пред’явлено позовну заяву про визнання протиправною ухвали міської ради та її скасування.

«Прокуратура у судовому порядку втрутилась у конфлікт щодо забудови земельної ділянки на вулицях Варшавській і Сосновій», – повідомили сьогодні, 8 червня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли подробиці:

«За результатами розгляду колективного звернення мешканців вулиці Соснової у Львові прокуратурою Львівської області до Господарського суду Львівської області пред’явлено позовну заяву про визнання протиправною та скасування ухвали Львівської міської ради №4499 від 19 березня 2015 року «Про затвердження Львівському обласному кооперативному міжгосподарському об’єднанню по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд» проекту землеустрою щодо відведення та надання земельної ділянки на розі вулиць Варшавської й Соснової». Прокуратура також вимагає визнати недійсним договір оренди зазначеної ділянки площею 0,34 га вартістю чотири мільйони гривень, укладений із згаданим об’єднанням.

Вказаний позов пред’явлено у зв’язку із порушенням Львівською міською радою вимог статті 123 Земельного кодексу України, оскільки спірна земельна ділянка підлягала наданню в оренду лише за результатами земельних торгів, які насправді не проводилися. Крім цього, відповідно до інформації органів державного контролю, забудовником при проведенні будівельних робіт на цій території порушено державні будівельні норми, зокрема, щодо додержання вимог протипожежної безпеки. Водночас, судом задоволено заяву прокуратури області про вжиття заходів забезпечення позову та заборонено вчиняти будь-які дії на спірній ділянці до постановлення остаточного рішення у справі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів