Прокуратура Львівщини передала до суду справу про спробу терактів

12:38 23 січня 2017 р.

В обласній прокуратурі повідомили в понеділок, що нею «скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох мешканців Львова та області, які намагалися вчинити дії з насильницького захоплення державної влади, двоє з яких готувалися до здійснення терористичних актів на території Львова та області».

«Зокрема, останні планували здійснити кілька вибухів на залізничній колії в межах міста та області. Для цього впродовж червня-серпня 2016 року проводили огляд залізничних колій, випробували пристрій ініціювання вибуху, придбали електродетонатори і запали для виготовлення вибухових пристроїв та зберігали їх за місцем свого проживання», – зазначено також у повідомленні прокуратури.

«Деталі планування та вчинення терористичних актів обговорювали під час спільних зустрічей у мЛьвові. Водночас в ході однієї з таких зустрічей частина осіб відмовилась від наміру брати участь у вчиненні вибухів на залізничних коліях», – повідомили також у прокуратурі, де також розповіли, що їх «затримано ще на стадії готування терористичного акту», а «під час затримання злочинців один із них чинив активний опір та поранив співробітника служби безпеки.

«Під час санкціонованих судом обшуків у вказаних осіб виявлено та вилучено арсенал вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухівки та вибухових пристроїв, зокрема, гранатомети РПГ-7 з гранатами до нього та РПГ-26, автомат Калашникова та набої до нього в кількості понад 1000 штук, вісім одиниць переробленої вогнепальної зброї, два кілограми вибухової речовини гексоген, один кілограм вибухової речовини тротил, речовини для виготовлення в побутових умовах п’ятьох кілограмів вибухової речовини, еклектродетонатори, запали тощо», – зазначено також у повідомленні прокуратури.

«У ході слідства з’ясовано, що нагромадження такої значної кількості вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, було одним з пунктів плану дій, кінцевою метою яких мало стати захоплення з використанням зброї та вибухівки державної влади у районах Львівської області, що розташовані у гірській та лісистій місцевості», – повідомили також у прокуратурі. 

«На виконання плану дій вказаною групою осіб здійснювався збір інформації щодо місць, у яких можна незаконним шляхом здобути зброю, бойові припаси, вибухові пристрої, підшукування співучасників, облаштовано тайник з запасами їжі та гранатою тощо. В подальшому, на наступних етапах реалізації дій щодо захоплення державної влади передбачалось створення баз для переховування, вчинення грабежів та розбоїв з метою заволодіння майном, грошима, вогнепальною зброєю, а також знищення майна з метою перевірки нових співучасників зазначено також у повідомленні прокуратури», – зазначено також у повідомленні прокуратури.

«На даний час слідчими Служби безпеки проводиться подальше розслідування з метою встановлення усіх співучасників злочину та розшуку підозрюваного, який переховується від правоохоронних органів», – повідомили також сьогодні, 23 січня, в прес-службі прокуратури Львівської області

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів