Правоохоронці вже затримали «мінера» Львівської політехніки й двох АЗС

12:14 24 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС

Як повідомили в п’ятницю у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, міліціонерів дезінформував про вибухові пристрої 33-річний безробітний.

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС повідомили сьогодні, 24 жовтня, що правоохоронці затримали «мінера» Львівської політехніки й двох АЗС. У повідомленні також конкретизують:

«Ним виявився 33-річний безробітний львів’янин, який напередодні «замінував»  дві заправки АЗС у Львові. Підозрюваному оголошено про підозру у вченні кримінального правопорушення.

24 жовтня до працівників міліції надійшло повідомлення від невідомої особи про те, що батальйон «Лемберг» замінував головний корпус Національного університету «Львівська політехніка». Виш знаходиться у Львові по вул. Степана Бандери, 12.

На місці події працювали слідчо-оперативна група, кінолог та вибухотехніки Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України у Львівській області. Вони ретельно обстежили більше 150 кабінетів університету та підвальні приміщення.

Після проведеної перевірки фахівці вибухових речовин та пристроїв не виявили. З приміщення навчального закладу було евакуйовано 750 студентів та 50 викладачів.

«Проведеними слідчо-оперативними заходами ми за добу встановили особу та затримали чоловіка, який надав неправдиве повідомлення про замінування університету. Ним виявився 33-річний безробітний львів’янин», – розповів заступник начальника Львівського міського управління міліції – начальник кримінальної міліції полковник міліції Павло Гарасим.

Крім того, правоохоронці встановили, що зловмисник напередодні «замінував» дві АЗС у Львові. 33-річному чоловікові працівники міліції оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбачено ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. Досудове розслідування триває».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів