Правоохоронці виявили на Львівщині більше 40 кубів необлікованих зрубаних дерев

16:12 28 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

У «Славському лісгоспі провели в четвер п’ять обшуків.

«Правоохоронні органи Львівщини продовжують боротьбу з незаконним вирубуванням та розкраданням лісів – запевнили сьогодні, 28 липня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли подробиці:

«Сьогодні, 28 липня, прокуратурою області спільно із працівниками СБУ у Львівській області та Національної поліції в межах кримінального провадження за фактом розтрати лісопродукції службовими особами Климецького лісництва ДП «Славський лісгосп» здійснено п’ять обшуків. Зокрема, обшуки проведено безпосередньо в приміщенні Климецького лісництва, в помешканнях його службових осіб, причетних до незаконних порубок та розкрадання лісу, а також у будинку власника приватної пилорами та на її території.

У ході їх проведення в лісництві вилучено бухгалтерську документацію щодо здійснення господарських операцій і чорнові записи обліку деревини. Варто зазначити, що під час обшуку на території приватної пилорами правоохоронцями виявлено близько 100 необлікованих зрубаних дерев сосни та смереки різного діаметру без відповідного маркування, тобто більше 40 кубів лісу. 

Оскільки, власник підприємства не зміг надати відповідні документи на деревину, прокуратурою вжито заходів до вилучення цієї лісопродукції з метою подальшого накладення арешту. Крім того, в будинку вказаного підприємця вилучено договори та товарно-транспортні накладні сумнівного походження.

На даний час, правоохоронні органи вживають заходів до виявлення місця розташування ділянки, на якій вчинено незаконну порубку вказаної деревини, з метою встановлення службових осіб, які умисно укрили цей факт, чи мали на меті повідомити про нього після того, як згадана лісодеревина буде розпилена на пилорамі. Крім того, правоохоронці з’ясовують наявність дозвільних документів для здійснення діяльності виявленої пилорами та осіб, які там працюють, а також повноти сплати податків та інших обов’язкових платежів за проведення господарської діяльності.

Розуміючи, що це не єдина така пилорама в регіоні, прокуратура області ставитиме перед уповноваженими державними органами контролю питання про проведення перевірок функціонування усіх лісопильних об’єктів на Львівщині. За їх наслідками, за наявності підстав, будуть вжиті заходи прокурорського реагування. Правоохоронні органи Львівської області надалі вживатимуть жорстких заходів до усіх, хто причетний до схем розкрадання на винищення лісів в регіоні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів