Під Верховною Радою загинув національний гвардієць і поранено близько 50-ти бійців НГУ (оновлено, відео)

17:12 31 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

Народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко повідомив у понеділок: «Провокатори, крім гранат, використовували і вогнепальну зброю».

Народний депутат від «Народного фронту» й член колегії Міністерства внутрішніх справ України (МВСУ) Антон Геращенко повідомив сьогодні, 31 серпня: «Провокації вдалися. У військовослужбовців, які охороняють Раду, кинули бойову гранату. Декілька військовослужбовців Національної Гвардії отримали важкі поранення. Їхнє життя у небезпеці. МВС здійснює першочергові дії з пошуку та затримання провокаторів».

Нардеп розповів це сьогодні, 31 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де згодом повідомив також: «Щойно стало відомо, що у 17-й лікарні від кульового поранення у серце помер солдат строкової служби Національної Гвардії. Провокатори, крім гранат, використовували і вогнепальну зброю. Загиблому було 25 років, він родом з Херсонської області і був призваний на строкову службу навесні».

Натомість у прес-службі Національної гвардії України сьогодні, 31 серпня: «31 серпня 2015 року станом на 14.40 у ході несення служби по охороні громадського порядку, під час сутичок під Верховною Радою України, було поранено близько п’яти десятків військовослужбовців Національної гвардії України, що проходять службу у військових частинах Київського гарнізону, четверо з них у важкому стані. Серед постраждалих є учасники АТО. Наразі, всім надається медична допомога в Центральному шпиталі МВС та Міністрества Оборони. В лікувальному закладі від отриманних травм помер один військовослужбовець строкової служби, 1990 року народження, з Херсону».

Своєю чергою, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про поранення близько 90 учасників сутичок біля Верховної Ради й затримання 30 учасників сутичок біля Верховної Ради, в тому числі і мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців.«Затримано вже близько 30 осіб. Будуть ще. Той, хто кидав гранату, затриманий – у нього вилучені гранати, в тому числі граната максимального ураження Ф1», – написав міністр сьогодні, 31 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Згодом Арсен Аваков уточнив у своєму «Twitter.com»: Загиблий солдат Дебрин – 24 років – з Херсона – все-таки осколок в серці, не куля. Затриманий гранатометник – свободівець з Січі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів