Очільник міліції Львівщини попередив про кримінальну відповідальність за блокування комунікацій (відео)

18:26 13 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Начальник обласного управління МВС Дмитро Загарія заявив у понеділок: «Якщо присутні на так званих блокпостах особи якимось чином будуть блокувати транспортні комунікації чи порушуватимуть права та свободи громадян, вони будуть притягнуті до відповідальності».

Начальник Львівського обласного управління МВС, полковник міліції Дмитро Загарія, прокоментував ситуацію щодо так званих блокпостів, встановлених представниками ДУК «Правий сектор» на дорогах Львівщини. За словами полковника міліції, події у Мукачевому ніяк не вплинули на стан правопорядку у Львові та в області.

Дмитро Загарія заявив: «Порушень громадського порядку, пов’язаних з подіями на Закарпатті на Львівщині не зафіксовано. Наші правоохоронці працюють у посиленому режимі, забезпечуючи охорону правопорядку. Ситуація залишається стабільною». 

На даний час на Львівщині встановлено два так званих блокпости, на яких перебувають представники громадських організацій, у тому числі і ДУК «Правий сектор». Один з них – на трасі Київ-Чоп, поблизу села Гамаліївка, другий – на трасі Львів- Тернопіль, поблизу села Ясенівці Золочівськогорайону.

Очільник міліції Львівщини наголосив: «Перешкод для руху транспорту немає, проте якщо присутні на так званих блокпостах особи якимось чином будуть блокувати транспортні комунікації чи порушуватимуть права та свободи громадян, вони будуть притягнуті до відповідальності».

За словами Дмитра Загарії, у випадку вчинення протиправних дій, особи на так званих блокпостах можуть бути притягнуті до відповідальності за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Дмитро Загарія завершив свою заяву так: «Я звертаюсь до представників усіх громадських організацій із закликом не блокувати транспортні комунікації та не перешкоджати рухові транспорту. У цьому немає ніякої необхідності. На Львівщині є відповідні служби, котрі здатні забезпечити правопорядок».

Як інформував «Щоденний Львів», «Правий сектор» встановив блокпост на трасі Тернопіль-Львів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів