Начальника квартирно-експлуатаційного відділу Львова затримали при одержанні хабара (оновлено)

18:12 16 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Анатолія Матіоса в інтернет-мережі «Facebook»

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив у середу про, за його словами, «жах на крові і сльозах наших військових».

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос поінформував сьогодні, 16 грудня:

«Це скоро стане гаслом – «миші плакали, кололися але продовжували жерти кактус..». А тепер доповідь військового прокурора Західного регіону:

16 грудня слідчими військової прокуратури Західного регіону України спільно з оперативними спіробітниками УПЗЕ у Львівській області Національної поліції Ураіни та Управління СБ України у Львівській області, в рамках контролю за вчиненням злочину за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, задокументовано факт вимагання та одержання начальником квартирно-експлуатаційного відділу Львова підполковником К. (Олексієм Крисевичем. – «ЩЛ») від суб'єкта підприємницької діяльності неправомірної вигоди у розмірі 15 тисяч гривень за сприяння у підписанні актів прийому-передачі квартир міністерству оборони Украіни для забезпечення житлом учасників АТО. Грошові кошти вилучені під час проведення огляду місця події у повному обсязі.

На даний час проводяться обшуки за місцем роботи та проживання корупціонера. Його затримано по статті 208 КПК Украіни.

Мені нічого більше сказати. Це жах на крові і сльозах наших військових!».

Анатолій Матіос написав це сьогодні, 16 грудня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де також опубліковано фотографії з місця затримання підполковника. Натомість у прес-службі (відділі комунікації) Львівського обласного управління Національної поліції розповіли в середу:

«У Львові під час отримання другої частини «траншу» затримано начальника одного з підрозділів Міноборони у Львівській області. Свій підпис в акті про передачу чотирьох квартир посадовець «оцінив» у 15 тисяч гривень.

Працівники Управління захисту економіки Національної поліції в Львівській області та СБУ затримали посадовця військового відомства.  42-річний керівник вимагав від представника забудовника хабар, оскільки лише за такої умови посадовець вирішить питання щодо підпису ним та його підлеглими акту про передачу квартир для військовослужбовців та учасниківАТО.

У рамках кримінального провадження проведено ряд слідчо-оперативних дій. Під час заходів задокументовано злочинну діяльність військовослужбовця. «Виплата» проходила у два етапи. Першого разу начальник отримав п’ять тисяч гривень.

Під час отримання другої частини встановленої ним суми, його було затримано. Аби убезпечити себе та відвести підозри, військовослужбовець призначив зустріч вдень, просто на вулиці, однак приїхав на неї у форменому одязі.

У зазначений час чоловіки зустрілись, посадовцю передали решту грошей – 10 тисяч гривень. З портфеля керівника правоохоронці і вилучили заздалегідь помічені гроші.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статтею 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. За одержання неправомірної вигоди посадовцю з Міноборони загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу відносно військовослужбовця».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів