На площу Ринок у Львові стягнули близько 600 правоохоронців (відео)

17:00 9 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.ua

Начальник поліції області Дмитро Загарія зазначив: «Щодо постраждалих серед активістів поки що зі заявами до правоохоронців ніхто не звертався».

«До охорони правопорядку на площі Ринок у Львові 9 червня було залучено близько шестисот поліцейських та бійці Національної гвардії України – повідомили в четвер у прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції., де також розповіли подробиці:

«Т.в.о. начальника ГУ Національної поліції у Львівській області полковник поліції Дмитро Загарія прокоментував ситуацію: «8 червня до Головного управління Національної  поліції у Львівській області надійшло повідомлення про можливі провокації під час проведення сесії Львівської міської ради. Окрім того, ще чотири різних громадських організації подали заявки на проведення масових заходів на площі Ринок у період від 10.00 до 13.00. Враховуючи кількість осіб-учасників, заявлених організаторами, було прийняте рішення залучити до охорони публічного порядку близько шестисот працівників поліції та бійців Національної гвардії України». 

Близько 10.00 група у складі 150-170 осіб намагалась увірватись у сесійну залу Львівської міськради. Під час штовханини легкі ушкодження отримали бійці Національної гвардії.

Дмитро Загарія зазначив: «Щодо постраждалих серед активістів поки що зі заявами до правоохоронців ніхто не звертався. За цими фактами відкрито кримінальне провадження за статтею «хуліганство», працювала слідчо-оперативна група. Інших сутичок та провокацій правоохоронці не допустили. Також не допущено пошкодження майна у міськраді».

Кримінальне провадження відкрите за частиною 3 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Проводиться досудове розслідування».

Як інформував «ЩЛ», протестувальники увірвалися в Ратушу вимагати відставки міського голови Львова, під час сутичок у ЛМР отримали легкі ушкодження двоє силовиків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів