На Львівщині затримали при одержанні хабара міського голову Сколе та юрисконсульта (оновлено)

13:40 11 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Посадовці пообіцяли підприємцю сприяння у перемозі в конкурсі про передачу в оренду об’єкта комунального майна, зменшення орендної плати за користування цим приміщенням та в подальшому його викупі.

Учора, 10 серпня, прокуратурою області спільно з працівниками УПЗСЕ ГУ МВС України у Львівській області затримано міського голову Сколе та юрисконсульта міськради, які в групі за попередньою змовою вимагали та отримали від підприємця неправомірну вигоду в сумі 18 тисяч гривень. За вказану суму коштів посадовці пообіцяли останньому сприяння у перемозі в конкурсі про передачу в оренду об’єкта комунального майна, зменшення орендної плати за користування цим приміщенням та в подальшому його викупі.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії, готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України здійснюється слідчим управлінням Львівського обласного УМВС.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення, передбачено покарання на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Про це повідомили сьогодні, 11 серпня, в прес-службі прокуратури Львівської області.Більш розлого розповіли у вівторок  упрес-службі МВС: 

«10 серпня оперативники управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Львівській області затримали міського голову, юрисконсульта та секретаря цієї ж установи, які вимагали та отримали 18 тисяч гривень неправомірної вигоди. Організувавши злочинну схему отримання хабарів, вказану суму посадовці вимагали від суб’єкта підприємницької діяльності за сприяння у перемозі в конкурсі та передачу в оренду комунального об’єкту нерухомості (офісного приміщення), а також зменшення орендної плати з подальшим його викупом.

10 серпня працівниками УПЗСЕ в ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій був зафіксований факт вимагання та отримання міським головою (посадова особа органу місцевого самоврядування четвертої  категорії чьомого рангу), юрисконсультом та секретарем цієї ж міськради, неправомірної вигоди у сумі 18 тисяч гривень. Правопорушників було затримано під час виходу з приміщення міської ради та вилучено вже розподілений між всіма посадовцями предмет хабара, зокрема: у міського голови вилучено 9 тисяч грн; у юрисконсульта вилучено 7 тисяч грн; у секретаря міськради вилучено дві тисячі грн.

Раніше за даним фактом слідчим управлінням ГУМВС України відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Міського голову та юрисконсульта затримано в порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів