На Львівщині судитимуть за «дерибан» ділянок посадовця Держземагентства

15:28 25 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: varianty.net

Як повідомили в четвер у прес-службі обласної прокуратури, в результаті зловживань службовця було незаконно відведено 25 ділянок загальною площею 44 га.

У прес-службі обласної прокуратури повідомили сьогодні, 25 вересня, що цією установою вже затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадовця Держземагентства, внаслідок зловживань якого незаконно надано у власність 44 га земель. У повідомленні також конкретизують:

«Йдеться про земельні ділянки на території Лисиничівської, Сокільницької та Сороки-Львівської сільських рад Пустомитівського району, які згідно з генпланами населених пунктів підлягали забудові й розміщенню об’єктів соціальної сфери та інфраструктури сіл. У ході розслідування встановлено, що вказаний службовець територіального органу Держземагентства у Львівській області, достовірно знаючи про цей факт, у 2013 році в інтересах фізичних осіб, з метою безоплатного надання їм у власність ділянок для ведення особистого селянського господарства, видав неправдиві документи щодо характеристик вказаних земель.

Зокрема, останній зазначив про відсутність будь-якої містобудівної та іншої документації, яка унеможливлює надання у власність цих територій. Таким чином, унаслідок зловживань посадовця, 25 фізичним особам, котрі навіть не проживають у згаданих селах, було незаконно відведено ділянки, загальною площею 44 га.

На цей час розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено та накладено арешт на ці землі. Дії службовця Держземагентства прокуратурою кваліфіковано за ч. 1 ст.366 та ч. 1 ст. 364 КК України (службове підроблення та зловживання службовим становищем)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів