На Львівщині службові собаки допомогли торік розкрити майже дві тисячі злочинів

17:40 19 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Як повідомили в четвер у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, зокрема за допомогою службових собак на Львівщині були розкриті 14 вбивств, 16 згвалтувань, 47 випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень, 80 розбоїв та пограбувань, а також 397 крадіжок.

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління Міністерства внутрішніх справ):

«У 2014 році службові собаки були задіяні у розкритті майже двох тисяч злочинів, скоєних на території Львова та області. З них 619 злочинів були розкриті за допомогою чотирилапих. Це 14 вбивств, 16 згвалтувань, 47 випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень, 80 розбоїв та пограбувань, а також 397 крадіжок.

Окрім того, службові собаки допомогли розшукати більше десяти кілограмів наркотичних речовин – макової соломки, амфетаміну, трамадолу татропікаміду. Начальник кінологічного центру ГУМВС України у Львівській області підполковник міліції Віктор Світуха розповів також:

«Усього в органах внутрішніх справ Львівщини службу несуть 28 собак. З них п'ятнадцять – у кінологічному центрі при ГУМВС України у Львівській області, по п’ять – у патрульно-постовій службі та у міськрайвідділах міліції Львова та області, дві – у спеціальному підрозділі міліції та одна – у транспортній міліції. Службові собаки мають свої спеціальності – розшук, патрулювання, пошук людей, зброї та вибухових пристроїв, а також пошук наркотиків. Є навіть спеціальний собака, навчений знешкоджувати терористів».

Напевне, найбільш заслуженими службовими собаками в ОВС Львівщини є вівчарки Корі, Арс та Барс і, звичайно, Тайфун, котрий в ніч з 26 на 27 липня минулого року, у Дрогобицькому районі, розшукав п’ятирічного хлопчика, котрий поїхав з батьком на рибалку та загубився у полі.

У Галицькому районі Львова у квітні минулого року сталось вбивство. У власній квартирі невідомою собою був вбитий літній чоловік. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група, а також кінолог зі службовим собакою Барсом. Пес взяв слід на місці скоєння злочину та вивів правоохоронців до зловмисника, котрий пройшов від місця скоєння злочину майже через всю центральну частину міста і в момент затримання перебував у Стрийському парку. Убивцею виявився син загиблого.

У Городоцький райвідділ міліції в травні минулого року надійшло повідомлення про крадіжку з водойми великої партії риби. Службовий собакаАрс взяв слід на місці вилову риби та невдовзі вивів слідчо-оперативну групу до будинку сторожа водойми. Там правоохоронці виявили викрадену рибу, що була ретельно замаскована. Сторож водойми зізнався у скоєному.

Службова собака Коррі у серпні 2014 року допомогла правоохоронцям затримати 24-річного мешканця міста Стрий. Затриманий мав при собі велику партію нарковмісної речовини «Тропікамід». В подальшому Коррі, під час санкціонованого обшуку у приміщенні затриманого, розшукала велику партію цієї ж речовини. Це дало змогу правоохоронцям довести причетність затриманого до торгівлі наркотичними засобами».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів