На Львівщині розслідують факти незаконних порубок

13:50 29 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Славському лісгоспу завдано збитків на суму близько 200 тисяч гривень.

«Дрогобицькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у двох кримінальних провадженнях, за фактами незаконних порубок лісу», – повідомили сьогодні, 29 липня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли подробиці:

«У ході розслідування кримінальних проваджень за статтею 246 Кримінального кодексу України за фактом незаконної вирубки лісу, 27 липня цього року дрогобицькими підрозділами УСБУ та ГУ НП у Львівській області, під керівництвом Дрогобицької місцевої прокуратури, проведено результативні обшуки на приватних пилорамах у селах Ступниця та Винники Дрогобицького району. На територіях цих пилорам вилучено близько 300 м³ лісодеревини, походження якої підприємці не змогли пояснити документально.

Зокрема, виявлено близько 300 колод різного діаметру, частина яких без відповідного маркування. Зазначимо, що орієнтовна площа незаконно вирубаного лісу сягає майже півгектара.

Більше того, власники однієї із пилорам перешкоджали в проведенні слідчими, уповноважених ухвалою суду, обшуків, що стало підставою для порушення стосовно них ще й кримінального провадження за статтею 382 Кримінального кодексу України (невиконання рішення суду). На даний час завершується перевезення та відвантаження вилученої правоохоронцями деревини, виконуються інші слідчі дії.

«Розпочато розслідування за фактом службової недбалості посадовців ДП «Славське лісове господарство», – повідомили сьогодні, 29 липня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли подробиці:

«Стрийською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України, за фактом службової недбалості посадових осіб ДП «Славське лісове господарство».

Так, на території Опорецького лісництва було виявлено незаконну порубку лісу, загальною кубомасою майже 60 м³. У наслідок цього, лісовому господарству завдано збитків на суму близько 200 тисяч гривень.

За цим фактом було розпочато досудове розслідування, в ході якого встановлено, що причиною незаконної вирубки лісу стало неналежне виконання своїх службових обов’язків посадовими особами ДП «Славське лісове господарство», які й допустили на території Опорецького лісництва вказану вирубку.

На даний час, досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває, встановлюються всі обставини вчинення вказаного злочину».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів