Митники затримали в Рава-Руській дороге медичне обладнання

16:30 29 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління ДФС

Апарати для аналізів, лапароскопії та ендоскопії й електрохірургічний аппарат виробництва Німеччини намагалися ввезти в Україну без обов’язкових декларування та оподаткування.

«Митники затримали дороге медичне обладнання», – повідомили сьогодні, 29 серпня, в прес-службі Львівського обласного управління ДФС, де також опублікували фото з місця події й розповіли подробиці:

«Учора громадянин України повертався  з приватної поїздки з Польщі в Україну через пункт пропуску «Рава-Руська» автомобілем «Fiat Scudo». Для руху він обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор», чим заявив про відсутність в нього будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню, або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони чи обмеження.

Під час митного оформлення у працівників митниці  виникла підозра щодо наявності в автомобілі таких предметів та товарів. Тож автомобіль скерували в місце поглибленого догляду транспортних засобів. І не дарма. В його салоні  було виявлено товари, які згідно зі статтею 197 Митного кодексу України й постанови Кабінету міністрів України №1497 від 9 листопада 2004 року «Про затвердження порядку державної реєстрації медичної техніки та виробів медичного призначення», обмежені для переміщення через митний кордон України – нові та вживані апарати для аналізів, лапароскопії та ендоскопії,  а також електрохірургічний аппарат виробництва Німеччини. Вартість товарів близько 100 тисяч гривень.   

За фактом порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України складено протокол про порущення митних правил. Товар вилучено, справу скерують до суду, який і визначить покарання».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів