Міську владу Львова занепокоїв намір провести «Марш Волі»

13:50 4 листопада 2016 р.

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до правоохоронних органів щодо гарантування безпеки в місті під час проведення масових заходів 6 листопада.

Про це повідомили сьогодні, 4 листопада, в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували, що виконавчий комітет ЛМР «подає звернення в Окружний адміністративний суд, аби суд надав рішення щодо можливості проведення в місті масових заходів 6 листопада та можливості правоохоронних органів гарантувати безпеку під час цих заходів». У міськраді також пояснили, що тримали заявки від різних громадських організацій щодо проведення у місті 6 листопада масових заходів.

Серед поданих заявок – звернення голови ГО «Автономний Опір Львів» про намір провести 6 листопада з 19.30 до 21.00 пішу ходу «Марш Волі» з нагоди вшанування річниці від Дня народження Нестора Махна за маршрутом: площа перед Собором святого Юра – вулиця Листопадового Чину – вулиця Університетська – вулиця Січових Стрільців – вулиця Гнатюка – проспект Свободи – площа Міцкевича – площа Галицька – майдан перед пам’ятником Данилу Галицькому на площа Галицькій. Запланована кількість учасників – до 100 осіб. Інформація про цей захід викликала певний супротив та негативний резонанс в мешканців міста.

Відтак, враховуючи складність ситуації, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся листами до керівників Головного управління національної поліції у Львівській області та патрульної поліції міста, керівництва СБУ та прокуратури з вимогою забезпечити правопорядок та безпеку мешканцям міста 6 листопада. У міськраді також нагадали, що в неділю у Львові відбудеться також головний біговий старт західної України – «Grand Prix Lviv Half Marathon 2016», який триватиме з 09.00 до 14.00. А після обіду відбудеться піша загальноміська молитва-вервиця. Молитва розпочнеться о 15.00 від церкви святого Архистратига Михаїла.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів