Маємо формально незалежний суд, але на Банковій чи Грушевського в ручному режимі вирішують питання, – експерт у Львові

12:51 18 грудня 2018 р.

Фото до новини

За Конституцією, Президент має небагато повноважень. Але реально він має шалені повноваження. Президент, ніби то, ініціатор усіх антикорупційних судових рішень, але в той же час він має шалений вплив на призначення частини Вищої ради правосуддя, яка відбирає судів.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це вчора, 17 грудня, під час прес-конференції на тему: «Порядок денний для майбутнього Президента України», яка відбулася у Львівському прес-клубі, заявив представник колективної ініціативи «Виборча Рада UA», експерт у сфері боротьби з корупцією, голова правління Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин. 

-Ми маємо формально незалежний суд. Але реально – з якою швидкістю просуваються дисциплінарні справи проти суддів Майдану: їх не відсторонюють, хоча є всі докази. І як швидко летять справи проти тих суддів, які посміли виносити рішення проти топ-корупціонерів, людей, яких підозрюють у виведенні з бюджету шалених коштів. Перші справи тривають роками, зате за іншими суддів відсторонюють у межах 10 днів,- говорить Ярослав Юрченко. 

За словами голови правління Transparency International Ukraine, номінально маємо незалежну судову процедуру. А насправді є люди чи група людей, які на Банковій чи на Грушевського в кабінеті, в ручному режимі, вирішують судові питання.

Ярослав Юрченко вважає, що треба знімати віртуалізацію української політики, де Президент - батько нації, який може все. Обіцяє все. Коли Президент говорить одне, а робить інше. А якщо це не вдається, то з’являються іноземні агенти і атаки на активістів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів