Люки у Львові щезають з вини злодіїв і міліції, - "Львівводоканал"

12:08 17 жовтня 2013 р.

Фото до новини

ЛМКП "Львівводоканал" у 2013 році не подавав жодного звернення до міліції з приводу викрадення люків.

Львівське міське комунальне підприємство "Львівводоканал", за результатами обстежень каналізаційної мережі у м.Львові, проведених з 2 січня до 12  жовтня 2013 року, зафіксувало відсутність 221 каналізаційних люків. У Шевченківському районі - 65, у Франківському - 46, у Залізничному - 37, у  Сихівському - 36,  у Личаківському - 26, у Галицькому - 11.  

За фактами викрадень люків на водопровідних  і каналізаційних колодязях м.Львова ЛМКП "Львівводоканал" у 2012 році скерував 19 звернень у Львівське міське управління міліції, однак на переважну більшість цих звернень було отримано типову відповідь: "У порушенні кримінальної справи за цим фактом відмовлено, керуючись ст.6 п.2 КПК України у зв'язку з відсутністю складу злочину". 

Через це ЛМКП "Львівводоканал" у 2013 році не подавав жодного звернення до міліції з приводу викрадення люків.

З цієї відповіді, яку надав ЛМКП "Львівводоканал" на інформаційний запит Львівського прес-клубу, постає висновок, що львівська міліція не вважає злочином викрадення люків на водопровідних і каналізаційних колодязях. Тому злодії безкарно викрадають люки, а комунальники вже навіть не скаржаться на викрадачів у міліцію. Таке пояснення від ЛМКП "Львівводоканал" невдовзі "Щоденний Львів" порівняє з відповідями на цю тему з міліції і прокуратури. 

Важко повірити, що викрадення люка, яке призводить до трагічних наслідків, так легко прощається кримінально-процесуальним кодексом України, де стаття 6, пункт 2 каже: "Кримінальну справу не може бути порушено, а порушена справа підлягає закриттю за відсутністю в діянні складу злочину". 

Бо якщо у це повірять злодії, то вони, прочитавши новину "У жовтні у Львові замінили 49 викрадених люків новими", знову активно візьмуться за роботу. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів