Львів’янин, який метнув гранату на подвір’я Андрія Садового, не служив в «Айдарі», – нардеп (відео)

10:32 30 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

Народний депутат Семен Семенченко повідомив у п’ятницю: «В «Айдарі» стверджують, що ані в штаті, ані в списках людей, виведених за штат, метальника гранати в будинок сім'ї Садового Гжівінского (Жівінского) немає і не було».

«29 жовтня близько 22.50 на подвір‘ї будинку у Львові, де проживає міський голова Львова Андрій Садовий  пролунав вибух. Працівники міліції, які здійснюють охорону території біля помешкання мера Львова, затримали чоловіка, який кинув гранату на подвір‘я родини Садових. На даний час встановлено, що він є 29-річним місцевим мешканцем», – повідомили сьогодні, 30 жовтня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС, де також поінформували:

«Унаслідок вибуху ніхто не постраждав. На місці події працює слідчо-оперативна група і вибухотехніки. Хід розслідування на місці контролює начальник Львівського обласного управління МВС – полковник міліції Дмитро Загарія. Також присутні начальник СБУ у Львівській області Віктор Андрейчук та голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Під час огляду правоохоронці виявили у наплічнику затриманого три гранатиРГД та тротилову шашку

Чоловік затриманий в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України та поміщений в ІТТ. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років».

Своєю чергою, народний депутат Семен Семенченко написав у соціальній інтернет-мережі: «Кидок гранати в будинок львівського мера – цинічна, підла і дуже небезпечна провокація. До речі, з подвійним дном. Оскільки не вийшло про «небезпечного піарника Садового», то зараз почнуть історію «патріоти проти чинуш» і паралельно про «небезпечних добровольців». Не дарма у метальника оперативно знайшли тротил і дві РГД

Семенченко також вважає: «Якби винуватця не зловили, то вже б почалося поширення чуток про те, що Садовий «нібито заради піару спочатку сам обстрілював свій будинок з гранатомета (такі чутки вже запускали раніше - не прижилися), а тепер, «злякавшись поразки на виборах», терміново послав метальника, щоб підвищити свою популярність».

Нардеп також зазначив: «Осколки гранати розлетілися на 200 метрів. «У будинок де живуть п'ятеро дітей. У будинок, який до цього кілька разів обстрілювали з гранатомета. Перед другим туром виборів, коли для багатьох життєво важливо показати, що «У Садового у Львові впала підтримка».

Відтак Семенченко закликав: «Висновок з усієї історії. Необхідно ще швидше об'єднуватися з патріотами в Києві та регіонах, доносити до людей своє альтернативне бачення майбутнього країни. І брати владу в свої руки. Законним демократичним шляхом. А потім наводити порядок в країні. Україна – не полігон для реалізації хворих фантазій і комбінацій корумпованих покидьків, які втратили довіру людей, але бажаючих утриматися при владі будь-якою ціною».

Нардеп написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де він невдовзі передав: «В «Айдарі» стверджують, що ані штаті, ані в списках людей, виведених за штат, метальника гранати в будинок сім'ї Садового Гжівінского (Жівінского) немає і не було. Подзвонив бойовим товаришам з «Айдара», стверджують що такого «бійця» не знають і в списках його немає. Вранці у в/ч 2 950 уже дзвонили представники військової служби правопорядку, так що впевнений, що ця інформація офіційно підтвердиться найближчим часом. Хлопці припустили, що це може бути персонаж з охоронного агентства «Айдар», яке, за їхніми даними, є у Львові. Мене це радує. Неприємно було б знати, що людина кинув гранату в будинок сім'ї з п'ятьма дітьми задля дискредитації людини, за замовленням - доброволець. Найманець - це зовсім інша справа».

Семенченко також написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «ЩЛ», у Львові затримали метальника гранати на подвір'я міського голови, метальник гранати на подвір’я міського голови Львова назвався колишнім бійцем батальйону «Айдар».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів