Конфлікт інтересів – найпоширеніше корупційне правопорушення на Львівщині

12:58 22 липня 2016 р.

Фото до новини

Депутати місцевих рад Львівщини та керівники органів місцевого самоврядування надають землі собі та своїм родичам. І відмовляються надавати землю іншим громадянам. Цей вид правопорушення – запобігання та врегулювання конфлікту інтересів – є найбільш поширеним у Львівській області. На другому місті стоїть хабарництво.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 22 липня, під час інтерв'ю-прес-конференції на тему:

«Корупція на Львівщині: боротьба і результати», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила заступник прокурора Львівської області Галина Борейко. 

- Органи прокуратури склали вже 109 протоколів стосовно депутатів та керівників місцевих рад, які виділяють землю собі, на площу понад 18,5 га. На цих осіб накладено стягнення в розмірі 91тисяча гривень, - каже вона. 

Заступник начальника-начальник спецпідрозділу з боротьби з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ у Львівській області Роман Яблонський повідомив, що його спецпідрозділ склав 31 протокол, пов'язаний з боротьбою з корупцією. Суд уже розглянув та наклав штраф у 13 випадках. Переважно ці протоколи складають стосовно депутатів місцевих рад, які всупереч законодавству сприяли отриманню земельних ділянок собі та своїм родичам. 

Крім того, є одна кримінальна справа. 

 - Відкрито одне кримінальне провадження щодо депутатів однієї з міських рад у Львівській області, які за грошову винагороду допомогли підприємцю отримати земельну ділянку для будівництва готельно-розважального комплексу, хоча ця земельна ділянка була виділена для учасників АТО.  Вони змінили цільове призначення і за винагороду передали цю ділянку, - каже він. 

Заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації у Львівській області Марія Коник повідомила, що до судів тільки за перше півріччя цього року надійшло 68 справ щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. З них уже розглянуто 56 та в 48 випадках накладено штрафи,  9 справ закрито. Вона зауважила, що ці справи могли бути порушені в попередні роки, але потрапили до суду тільки тепер. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів