За виступи на мітингах погрожують ув’язненнями (відео)

12:02 24 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Нардеп від «Партії регіонів» Олена Бондаренко стверджує, що представники опозиції «вже наговорили на десять років тюрми».

Про це «регіоналка» заявила в ефірі «Свободи слова» на «ICTV». «Навіть заяви, за нашим Кримінальним кодексом, які переступають закон, можуть тягнути років на 10. Якщо навіть врахувати, що наговорили опозиціонери на всіх майданах одразу, я вам скажу, років на 10 (в'язниці) наговорили», – стверджувала Бондаренко.

«Стаття 109 – заклики до насильницького повалення влади – до п’яти років (в'язниці). Стаття 279 – блокування транспортних комунікацій; 293 – групове порушення громадського порядку; 294 – масові заворушення; 295 – заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку; 341 – захоплення державних будівель», - перелічила нардеп.

«Це все, наголошую, це всі статті Кримінального кодексу, навіть не Адміністративного. За це існує покарання у нормальній демократичній країні», – заявила також Бондаренко.

«Не плутайте мирні зібрання з мирними захопленнями будівель, мирними бійками, мирним вандалізмом... Це все було, це все є, і за кожним фактом відкрито справу правоохоронними органами», – додала «регіоналка».

Як інформував «Щоденний Львів», СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом спроби захоплення влади, однак Янукович підписав закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», тим часом МВС складає списки євромайданівців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів