Автомайдан зловив десяток «тітушків» і змусив вибачатися (відео)

09:00 21 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ЕСПРЕСО ТВ

Вони зізналися, що їм роздали молотки, «травку» й вибухівку та сказали: «Розслабляйтесь».


Відео: newwatchtv

Як уже інформував «Щоденний Львів» – у повідомленнях «Почалася «зачистка» Майдану з допомогою «тітушків»? (відео)» та «Тітушки» і «Беркут» готуються до штурму Майдану», сьогодні вночі влада вивела на вулиці Києва хуліганів і розбишак, яких зазвичай називають «тітушками» (бо прізвище найвідомішого з них – Тітушко). Як розповідає «Gazeta.ua», декілька їх загонів активізувалися в центрі столиці – на Подолі, біля Золотих воріт і Михайлівської площі, де вони розбивали скло автомобілів, вітрини та нав'язували бійки з киянами.

Двоє з них спробували напасти навіть на лідера партії «УДАР» і чемпіона світу з боксу Віталія Кличка. Але в підсумку вони змушені були зізнатися йому, що їх завдання – організовувати масові заворушення в Києві.

Активісти Автомайдану та інші небайдужі українці – зокрема, співак зі Львова Славко Вакарчук – влаштували справжнє «полювання» на хуліганів. Їх переслідували на автомобілях, відловлювали та відвозили до Будівлі профспілок.

На декількох молодиків у спортивній формі автомайданівці натрапили в продуктовому магазині «Сільпо» на Подолі. Один із них розповів активістам, що йому заплатять 220 грн за ніч.

Тих «тітушків», кяких вдалося зловити, відвели в Будинок профспілок. Одному з них – з раною біля ока - надали медичну допомогу, решту відвели до актової зали на другому поверсі.

При цьому журналістів туди не пустили – сказали, що будуть проводити з ними якісь слідчі «дії», очевидно, допитувати про подальші дії. Під час допиту «тітушок» у Будинку профсоюзів один із молодиків, який приймав участь у погромах вночі в центрі Києва та був затриманий, розповів, що їх по телефону підняли і сказали «ставати в стрій».

Він також зізнався: «Біля метро з білого пікапа нам роздали молотки (для відбивних) та пакетики з порошком. Сказали «розслабляйтесь».

Як згодом з'ясувалось, хлопчина, котрого допитували, навчається ще у школі, в 11 класі. Йому обіцяли заплатити за ніч 250 грн. Але грошей ще не дали. Ще в одного з них при допиті виявили пристрій, схожий на саморобну вибухівку невеликої потужності.

«Тітушки» яких вночі на вулицях Києва піймали активісти під час погромів, які ті чинили, після допиту перед журналістами у Будинку профспілок примусили вибачитись за свої вчинки. Молодики казали перед об'єктивами телекамер: «Прошу вибачення перед українським народом за те, що продався за 300 гривень»; «Прошу вибачення за те, що продав націю»; «Прошу вибачити за зраду українського народу. Більше так не повториться»; «Вибачаюсь за те, що скоїв сьогодні. Більше такого не буде»; «Прошу вибачення, що взяв гроші за мітинг.

Як повідомляє у вівторок «Українська правда», лідер партії «УДАР» Віталій Кличко закликає киян бути пильними, не піддаватися на провокації на вулицях і створювати дружини, які контролюватимуть правопорядок у столиці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

«Коли по Києву безчинствують тітушки, а міліції немає взагалі, людям треба самоорганізовуватися, щоб захищати правопорядок на вулицях», - заявив Кличко.

«Тітушок звезли в столицю, щоб палити машини, бити вітрини, грабувати і провокувати бійки. Аби створити картинку нібито це роблять мітингувальники з Майдану і зафіксувати безпорядки. Влада хоче створити хаос у Києві. Її мета – дестабілізувати ситуацію, аби мати привід для введення надзвичайного стану», – наголосив він.

За словами Кличка, завдяки свідомості та активності киян, план влади про блискавичний масований наступ «тітушок» на Київ провалився.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів