8-9 травня порядок у Львові забезпечать 1,5 тисячі правоохоронців

16:45 5 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: npu.gov.ua

Полковник Дмитро Загарія повідомив у четвер: «Ми очікуємо, що провокацій у ці дні на Львівщині не відбудеться».

«Правоохоронці Львівщини мають достатньо сил та засобів аби забезпечити публічний порядок під час відзначення Дня пам'яті та примирення», – запевнив т.в.о. начальника обласного управління Національної поліції – полковник Дмитро Загарія – під час спільного брифінгу з керівником управління Служби безпеки України у Львівській області Віктором Андрейчуком та заступником ГУНП у Львівській області полковником поліції Сергієм Маруняком.  Про це повідомили сьогодні, 5 травня, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції, де також поінформували:

«На брифінгу також були присутні представники громадських організацій Львівщини.

Заходи розпочнуться 7 травня з Урочистого перепоховання військових, котрі загнули у 1944 році на військовому цвинтарі у Рава Руській. 

8 травня о 14.00 у Львові відбудеться покладання квітів до Пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328». 8 травня о 15.00 у подвір’ї Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» відбудеться громадське віче та акція «Вінок Пам’яті». Окрім того, 8 травня о о 16.00 від пам’ятника Івану Франку почнеться хода «Соціального маршу Матерів». 

На 9 травня організації ветеранів України Львівської міської Ради подала заявку на проведення заходів з вшанування пам’яті полеглих воїнів, що розпочнуться о 10.00 на Марсовому полі та продовжаться об 11.00 на Пагорбі Слави. Дмитро Загарія зазначив: «Ми очікуємо, що провокацій у ці дні на Львівщині не відбудеться і тому запросили на цей брифінг усіх, хто подавав заявки на проведення заходів та представників громадськості. Спільно з СБУ проведено координаційну нараду Антитерористичного центру і можемо запевнити, що у нас достатньо сил та засобів аби забезпечити публічний порядок під час відзначення Дня пам’яті та примирення на Львівщині».

Усі присутні на брифінгу громадські активісти запевнили, що слідкуватимуть щоб ніхто не використовував під час заходів заборонену радянську символіку чи «георгіївські стрічки». Також громадські організації Львівщини співпрацюватимуть з правоохоронцями для забезпечення публічного порядку.

Своєю чергою, Сергій Маруняк повідомив: «Усі правоохоронці Львівщини працюють у посиленому режимі. Для охорони громадського порядку буде задіяно півтори тисячі поліцейських та резерви з Національної гвардії України, курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ та інші».

На завершення брифінгу очільник поліції Львівщини закликав усіх мешканців Львова та області бути пильними та повідомляти про виявлені підозрілі предмети та осіб, котрі вчинятимуть провокації поліцейським або на оперативну лінію 102».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів