40% шахрайств на Львівщині скоєно цього року «гастролерами» зі «зони АТО»

13:05 20 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vasylkivrada.gov.ua

Правоохоронці Львівщини розкрили 317 шахрайств і встановили особи більше 300 шахраїв.

У 2015 році у Львові та в області збільшилась кількість шахрайств. Якщо в 2014 році правоохоронці зафіксували 1180 фактів шахрайств, то в  цьому році – 1850.

Розкривати такі злочини досить складно – зловмисники постійно вигадують нові схеми, використовують комп’ютерне та електронне обладнання, часто використовують програмістів, психологів та спеціалістів у інших галузях. Натомість люди, котрі стають жертвами шахраїв, часто не хочуть допомагати правоохоронцям розкривати такі злочини – не звертаються із заявами, приховують важливі деталі.

Це ж стосується і фірм та компаній, особливо банків, ошуканих зловмисниками.

Начальник управління карного розшуку Львівського обласного УМВС, майор міліції Микола Гладюк, розповів: «Необхідно розуміти, що жертвою шахрая може стати будь-хто – від бабусі, котра віддала останні гроші за внука, котрий нібито збив людину, до успішного банку, термінали якого регулярно «чистять» зловмисники. Ефективно боротись з шахрайствами можна лише у тісній співпраці правоохоронців з громадянами, в іншому випадку шанси подолати цей вид злочинності невисокі».

На сьогодні правоохоронці Львівщини розкрили 317 шахрайств, встановили особи більше 300 шахраїв. Майже усі вони - мешканці Львівської області.

Крім того, працівники міліції встановили, що 40 відсотків усіх шахрайств скоєних на Львівщині, здійснені зловмисниками з території АТО, 30 відсотків – із місць позбавлення волі.

Про це повідомили сьогодні, 20 липня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів