Завтра львів'янам нагадають про встановлення Української влади

18:55 31 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: lvivexpres.com

Старшокласники відтворять у столиці ЗУНР частину подій Листопадового Чину.

Про це повідомляє сьогодні, 31 жовтня, прес-служба міської ради. За її інформацією, у п’ятницю, 1 листопада о 10.00 біля штабу українського повстання, який був розташований 1918 року по вулиці Театральній, 22 у Львові, розпочнеться «Учнівське відтворення Листопадового Чину».

Під час нбого старшокласники-активісти Учнівського братства, одягнені в стрілецьку уніформу, зі зброєю часів Першої світової війни, відтворять частину подій 1 листопада 1918 року. Зокрема вони роздадуть перехожим копії відозв 1918 року про встановлення у Львові Української влади. Після цього роззброять «австрійців» і піднімуть українські прапори на тих будовах Львова, які найбільше пов’язані зі створенням Західноукраїнської Народної Республіки.

Своєю чергою, ветерани національно-визвольної боротьби проведуть для молоді «Урок державотворення», під час якого розкажуть про спадкоємність поколінь та згадають,  як у їх гімназійні та повстанські роки відзначали 1 листопада. Зокрема, про легендарного сотника Української Галицької Армії Гриця Голинського, який брав участь у боях УГА за Львів, розповість його небіж - сотенний УПА, почесний громадянин Львова Мирослав Симчич.

Як повідомляв «ЩЛ», Львів відзначить 95-ту річницю утворення ЗУНР урочистою ходою, тому відбуватиметься ситуативне перекриття руху за таким її маршрутом: вулиця Університетська – Озаркевича – Ярослава Мудрого – Шевченка – Меморіал Українським січовим стрільцям на Янівському кладовищі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів