У Львові вшанували Євгена Коновальця унікальною виставкою

10:30 8 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: leopolis.news

У Державному архіві у Львівській області підготували он-лайновий варіант виставки під назвою «Творець української нації. До 125-річчя від дня народження Євгена Коновальця».

Про це повідомила директор Державного архіву у Львівській області Ірина Мартенс. За її словами, виставка містить фото-та архівні матеріали, пов'язані із життям та діяльністю голови проводу Української Військової Організації (УВО) та Організації Українських Націоналістів (ОУН).

Розмістили матеріали та світлини на офіційному веб-сайті архіву та на офіційній сторінці «Державний архів Львівської області» та на офіційній сторінці групи «Державний архів Львівської області» у мережі «Facebook». Користувачі соцмереж зокрема можуть ознайомитися зі світлинами «Нарада старшин Українських Січових Стрільців в Києві» (весна 1918 року), «Командант Січових Стрільців Коновалець на фронті» (1918), «Учасники Першого Конгресу Українських Націоналістів», «Перший Провід Українських Націоналістів», а також зі статтями «Нова велика жертва за Мазепинську ідею» в часописі «Українське Юнацтво» та «До історії визвольної боротьби українського народу 1917-1921» в часописі «Зборівські Вісті».

Про це повідомили сьогодні, 8 червня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів