У Львові вшанували головного командира УПА

22:25 5 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Біля пам’ятника генерал-хорунжому Роману Шухевичу була вишикувана почесна варта.

У суботу, 5 березня, біля пам’ятнику генерал-хорунжому Роману Шухевичу за участі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки й представників громадськості відбулися заходи з вшанування пам’яті головного командира УПА», – повідомили сьогодні, 5 березня, в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника генерал-хорунжого. Також представники духовенства здійснили чин панахиди. Опісля відбулося віче.  Під час свого виступу Олег  Синютка зазначив:

«Постать Романа Шухевича є прикладом для багатьох  наших воїнів, які сьогодні захищають кордони  України. Ми знаємо, що неодноразово пропонували Роману Шухевичу покинути Україну. Проте постійно він наголошував на тому, що командир повинен бути там, де воює його армія. Напевно, знав генерал-хорунжий, що в такій боротьбі з комуністичною владою  вижити складно, але він залишився зі своїми воїнами.

Схожий вибір сьогодні роблять чимало  українських військових. Я переконаний, що ми станемо свідками того, як наш синьо-жовтий прапор буде піднято на українсько-російському кордоні».

Своєю чергою, Герой України Юрій Шухевич закликав вшановувати на найвищому рівні усіх борців за незалежність України. За його словами, важливо пам’ятати про наших предків, які боролися за волю, а також  сучасників. «Бо ті, що боролися  пліч-о-пліч зі Шухевичем, і ті, що зараз взялися за зброю воюють за ту саму ідею», – наголосив син головного командира УПА.

Біля пам’ятника була вишикувана почесна варта ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут та салютної команди громадської організації «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять». Окрім цього, усі охочі мали змогу відвідати музей Романа Шухевича на Білогорщі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів