У Львові відзначили річницю заснування 45-го полку Національної гвардії України

11:55 19 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

На вулицях Стрийській і Рубчака святкували «день народження» військової частини 4114.

45-й Національної гвардії України відзначив 91-у річницю з дня заснування. Попри те, що особовий склад військової частини 4114, розташованої на вулицях Стрийській і Рубчака у Львові, зараз знаходиться в зоні АТО, урочисті заходи відбулись і в пункті її постійної дислокації.

Військовослужбовці строкової служби, які цього року призвались до лав Національної гвардії України, побачили такі урочистості вперше. Під гру оркестру прапороносна група відбиваючи крок винесла бойовий прапор військової частини.

Першим весь особовий склад, а також ветеранів полку привітав т.в.о. командира військової частини – полковник Руслан Босий. У своєму привітанні він зазначив, що військовослужбовці полку кожного дня виконують службово-бойові завдання, захищають цілісність та незалежність нашої держави на сході країни.

Після привітального слова присутні вшанували хвилиною мовчання всіх військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції, серед них і військовослужбовці полку старший солдат Богдан Шлемкевич та солдат Микола Колосовський. З привітальним словом до присутніх звернувся тимчасово виконуючий обов’язки начальника Західного територіального управління Національної гвардії України полковник Валерій Смолов:

«Історичний шлях нашого славетного полку, це 91 рік. За всі ці роки військовослужбовці військової частини виконували важливі державні завдання. І кожного разу першими зустрічали небезпеку.

Так і сьогодні наші однополчани виконують службово-бойові завдання в зоні АТО. В цей день хочу привітати всіх, хто стоїть на цьому плацу, а також всіх, хто зараз знаходиться на сході нашої країни.

Приємно бачити і ветеранів полку, які не забувають рідну частину і кожного року приходять на це свято. Всім бажаю міцного здоров’я та мирного неба».

Також теплі слова на адресу військовослужбовців полку прозвучали від гостей, які прийшли на урочистості – депутата Львівської обласної ради, голови постійної комісії з питань законності дотримання прав людини та військових проблем Олега Рісного, керівника управління з надзвичайних ситуацій Львівської міської адміністрації Віктора Мартіновича, начальника Львівського обласного управління МВС – полковника міліції Дмитра Загарія, керівника управління з надзвичайних ситуацій Львівської міської адміністрації Віктора Іваніцького, ректора Львівського державного університету внутрішніх справ МВС України – генерал-майора міліції Валерія Середи, голови Франківської районної адміністрації Львівської міської Ради Руслана Кандибора та інших. Запрошені гості вітали військовослужбовців, дякували за їхню службу в антитерористичній операції та дарували подарунки.

Привітати захисників вітчизни прийшли і дівчата з вокальної групи «Чорнобривці» Львівського мистецького центру «Веселі черевички». У їх виконанні прозвучали українські пісні. 

Після урочистих заходів в актовому залі Технологічного коледжу національного університету «Львівська політехніка», що знаходиться поруч з військовою частиною, відбувся святковий концерт «Мелодія миру». Ініціатором та організатором концерту був відділ соціальної роботи Франківського району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Свої пісні нацгвардійцям дарували Софія Федина, гурт «Хочу ще!» та Народний театр пісні «Ка-Приз». Свою танцювальну майстерність показали діти Клубу спортивного-бального танцю «Аеліта» та Студії спортивно-бального танцю «Євроданс».

Родзинкою свята стали виступи Львівської групи капоейри школи Сензала та Школи українського бойового гопака. Про це повідомили сьогодні, 19 червня, в прес-службі Національної гвардії України.

Як інформував «ЩЛ», Львівський полк Національної гвардії відсвяткував свою 91-шу річницю й на сході України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів