У Львові відкрили виставку «Народна війна 1917-1932»

17:08 22 січня 2015 р.

Фото до новини

22 січня, в день Злуки, у Львові відкрили виставку «Народна війна 1917-1932». Хоча насправді народна війна з російською імперією триває з 1917 року дотепер. Триває незалежно від її кольору і форми правління.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це під час прес-конференції у Львівському прес-клубі з нагоди відкриття виставки «Народна війна 1917-1932» та презентації книги «Чекістське досьє окупованої України» заявив голова Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса; народний депутат України Степан Кубів.
- Сьогодні, 22 січня, ми маємо день Злуки. І Президент України Петро Порошенко чітко сказав, що день Злуки 22 січня 2015 – це перший реальний день Злуки, день єдності сходу і заходу, день, який сьогодні підкреслює довговічну, очікувану, фактичну історію, що схід і захід є на сьогодні разом, - сказав він.

Степан Кубів також згадав минулорічний день Злуки.
- Я також, коли ми говоримо про сьогоднішній день, 22 січня, як комендант Будинку профспілок Майдану, пам’ятаю по іншому. І сказав би, що ці закони, які були прийняті проти українців, проти української держави 16 січня, поставили остаточну крапку в призупиненні мирних протестів, - вважає нардеп.

За його словами, цей день, який підкреслює єдність заходу і сходу в новітній історії України, скріплений кров’ю.
- Ми довго не знали, що відбувалося на сході України. А пропонували деякі історичні міфи 1939-1953 років інформаційно нав’язувати на сході, що давало великі суперечки. А виявляється, що схід України 1917 року має свою історію. Вона не менш плачуча, ніж на заході України в 1939 році, - зауважив Степан Кубів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів