У Львові створили настільну історичну гру про ЗУНР, але не мають коштів для її тиражування

19:04 2 листопада 2017 р.

Фото до новини

У Львові створили настільну історичну гру про історію ЗУНР та презентували проект коміксу до річниці Листопадового зриву. Авторами ідеї та розробниками є Майстерня ігрофікації «Edugames» та ГО «Граніт».

Гру розробили, вона може вийти друком, проте триває пошук ресурсів на повнотиражне видання. Тираж планують видати до 100-ої річниці ЗУНР у 2018 році.

"Щоб гра вийшла чисельним накладом, ми шукаємо додаткові ресурси, та запускатимемо краудфаундингову кампанію. Скажімо, для однієї школи - 300 гривень, а саме такою є вартість гри. Це - цілком підйомна сума навіть для старшокласника. Ми прагнемо, щоб держава закупила ці ігри для шкіл"  -  коментує автор ідеї, Андрій Мочурад.

Також автори зазначають, що мета проекту - гра має бути, бодай, по одному екземпляру в кожній школі, насамперед, східних і південних областей.

- Це перша і наразі єдина стратегічна настільна гра про історію України. Про історію України, яка при тому не містить кубика, але ви будете грати картками та токенами. Розробка механіки зайняла в команди 2 роки. Ця гра - це і розвага, але, передусім, - це освітній інструмент та пропаганда українського. А пропаганда має бути якісною. Саме тому процес створення забирає тривалий час. Зараз маємо бета версію, проте в друк піде ще досконаліший варіант, - коментує один з дизайнерів Констянтин Михайлець.

- Це - перша історично-стратегічна настільна не лише про Галичину, але й про визвольні змагання. Вона містить певну  механіку між подіями та картками, замість кубика. Саме це допомагає створити цілісний світогляд про події тих років, на противагу зубрінню. Інших розробок про українську історію, де можна би було взаємодіяти картками чи пересувати війська або ж політичних лідерів полем гри, немає,- стверджує Богдан Кордоба, засновник бренду коміксів "Ua Comix".

Як зазначають автори, тираж можна запускати в друк хоч зараз, але, щоб гра була за привабливою ціною, тираж повинен складати понад 1000 екземплярів. Тому ми й запускаємо краудфаудингову компанію. Проект можна підтримати на сайті Edugames.com.ua

Довідка
У  2013-му зусиллями ГО "Граніт" створено комікс «Летюча бригада» (події 1920-22 рр.), але почався Майдан, тому до 2015-го року тема була на паузі. Після видання у 2015-му коміксу про АТО «Звитяга», активісти повернулися до теми настільних ігор.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів