У Львові стартував перший Фестиваль військових традицій і звитяг Руси-України (відео, оновлено)

23:55 10 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У невеликому сквері на княжих валах реконструктори демонстрували усі армії, які коли-небудь боронили нашу країну.

У суботу, 10 жовтня, у сквері біля Львівської ОДА стартував Фестиваль військових традицій і звитяг Руси-України, присвячений Дню захисника України. Під час фестивалю глядачі могли подивитися лицарські поєдинки, які організувало Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять», послухати патріотичних пісень, а також усі охочі могли покуштувати справжній козацький куліш.

Окрім цього, у сквері «На валах» представлено експонати військових одностроїв, спорядження, зброї, військової техніки різних періодів історії Руси-України. Завтра, 11 жовтня, о 12:30 від пам’ятника В’ячеславу Чорноволу розпочнеться Марш Слави захисників Руси-України, який пройде центральними вулицями міста Львова.

Про це повідомили сьогодні, 10 жовтня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації. Натомість на «Телеканалі новин «24» розповіли в суботу:

«Центр Львова захопили військові усіх епох. У невеликому сквері на княжих валах реконструктори демонстрували усі армії, які коли-небудь боронили Україну. Важкі мечі, обладунки, що важать по кільканадцять кілограм – це лицарі Галицько-Волинського князівства. І штандарт, і мечі та одяг точні копії, які були у ХІІ- ХІІІ столітті.

Поруч із лицарями у справжньому казані козаки варять куліш, а зовсім поруч на одному майданчику перемішалися січові стрільці, вояки УПА та армія УНР. Вони демонструють свій побут та зброю того часу. Тільки під час реконструкцій можна побачити, як вояка УНР обіймається з січовим стрільцем або, як упівець ділиться обідом із червоноармійцем. До речі, саме Червона армія зараз найбільше цікавить українців.

Поруч із давно неіснуючими арміями стоїть айдарівець. Сюди військовий привіз лише одну машину. В неї під Щастям влучив снаряд. І саме це авто врятувало життя кільком захисникам сучасної України».

Про це повідомили сьогодні, 10 жовтня, на «Телеканалі новин «24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів