У Львові спорудять пам’ятник творцеві Державного Гімну України Михайлові Вербицькому

15:10 29 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі обласної ради, громадськість вирішила відзначити 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького спорудженням пам’ятника творцеві Державного Гімну України.

У прес-службі обласної ради повідомили сьогодні, 29 січня, «Щоденному Львову», що громадськість вирішила відзначити 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького спорудженням пам’ятника цьому творцеві Державного Гімну України. В повідомленні також конкретизують:

«Про ідею та процес будівництва пам’ятника розповів голова Львівського суспільно-культурного товариства «Надсяння» Володимир Середа учасникам обласного оргкомітету з відзначення ювілею о. Михайла Вербицького:

«Відбувся відкритий конкурс на кращу концептуальну ідею монумента, на якому журі визнало переможцем проект львівських скульпторів Андрія та Володимира Сухорських. Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив місце розташування пам’ятника у сквері на розі вулиць М. Вербицького та Генерала Чупринки.

Вартість робіт зі спорудження памятника становлять 780 тисяч грн. Ми розуміємо складну фінансово-економічну ситуацію, в якій сьогодні перебуває наша держава, тому було вирішено спорудити пам’ятник за громадські пожертви.

На сьогодні уже зібрано 190 тисяч грн добровільних пожертв. Окрім того, громадський комітет виконав за кошти меценатів проектно-кошторисну документацію благоустрою скверу, де стоятиме пам’ятник. Однак ми потребуємо допомоги місцевої влади, адже гідне вшанування пам’яті Михайла Вербицького – справа кожного з нас».

Своєю чергою, заступник голови обласної ради Валерій П’ятак відзначив, що впродовж найближчих тижнів органи місцевого самоврядування вноситимуть уточнення до своїх бюджетів, відтак кожна територія, яка залучена до відзначення ювілею о. Вербицького, повинна передбачити фінансовий ресурс на проведення заходів, зокрема, й на спорудження пам’ятника. Окрім того, Валерій Пятак запропонував, аби за благоустрій скверу, де встановлять скульптуру Михайла Вербицького, відповідала Львівська міська рада.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів