У Львові буде «Бюро спадщини»

15:20 23 січня 2020 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: city-adm.lviv.ua

На сесії ЛМР перейменували «Археологічно-архітектурну службу Львова» в «Бюро спадщини».

Про це повідомили в четвер, 23 січня, у Львівській міськраді. Начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко доповіла на сесії: «З метою координації заходів з популяризації, збереження і ревіталізації культурної спадщини Львова, пропонуємо перейменувати Львівське комунальне підприємство «Археологічно-архітектурна служба Львова» у Львівське комунальне підприємство «Бюро спадщини»ю

20 січня відбулася публічна презентація діяльності «Бюро спадщини» у 2020 році. Керівником нової установи управління охорони історичного середовища призначено Павла Богайчика.

Завданням бюро будуть нові програми збереження спадщини, опіка про нематеріальну та матеріальну спадщину. Статутний капітал підприємства становитиме чотири мільйони гривень. Це кошти передбачені з міського бюджету Львова. Проте, як відзначив Павло Богайчик, «Бюро спадщини», проводитиме господарську діяльність від якої також очікують отримувати дохід.

Директор «Бюро спадщини» Павло Богайчик наголосив: «Наше бюро буде працювати у структурі управління охорони історичного середовища. Завдання, які ми перед собою ставимо — це створення середовища для реалізації проектів у сфері культурної спадщини, формування сучасного, багатофункційного, багатопрофільного культурного простору для реалізації освітніх програм, науково-проектної діяльності, популяризації історичних цінностей міста, та розвиток історичної ідентичності, культурної відкритості, формування активної позиції мешканців щодо збереження культурної спадщини. Тому будемо працювати над створення нових можливостей та механізмів для формування та збереження матеріальної, нематеріальної та природної спадщини міста, формулюванням нових каналів комунікації та візуалізації історії та сьогодення міста. А також працюватиме над покращенням співпраці з активними мешканцями та різними середовищами».

Зараз бюро знаходиться на етапі трансформації з «Археологічно-архітектурної служби Львова». На наступну сесії буде винесено проект ухвали про її перейменування у «Бюро спадщини». Також триває активна робота над написанням статуту бюро.

Як інформував «ЩЛ», у центрі Львові припинили археологічні розкопки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів