У львівській «Тюрмі на Лонцького» минула моторошна «Ніч у музеї»

09:10 19 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Тимчишин / «Gazeta.ua»

Відвідувачі Національного меморіалу стали свідками жорстоких багатогодинних допитів українських патріотів функціонерами НКВС.

18 травня Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонцького» у Львові запропонував відвідувачам «Ночі музеїв», приуроченої до Міжнародного дня музеїв, цікаву та насичену програму. Унікальний музей, розташований у колишній слідчій в'язниці НКВС і гестапо, запрошував безкоштовно відвідати у вечірній час це знакове для колективної пам'яті українців місце, а також зустрітися із відомими кінорежисерами, співаками, письменниками та громадськими діячами.

Програму розпочалася о шостій годині вечора панахидою за жертвами репресій тоталітарних режимів біля хреста на подвір'ї музею. На першому поверсі похмурої споруди, в напівтемному кабінеті слідчого відбувалася історична реконструкція подій радянської доби.

Відвідувачі стали свідками жорстоких багатогодинних допитів українських патріотів функціонерами НКВС. Усім бажаючим давали змогу побувати на місці арештованого і переконати слідчого в злочинності совкової ідеології. Ролі слідчого, вартових та арештантів дуже переконливо виконували учасники товариства «Пам'ять».

Під час «Ночі музеїв» в музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького» також можна було власноруч виготовити листівки чи маки пам'яті, переглянути як художні, так і документальні виставки й кінофільми. На подвір'ї розклали ватру біля якої активісти ГО «Борець» запрошували до спільного виконання патріотичних пісень.

Про це повідомили сьогодні, 19 травня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів