Свірзький замок на Львівщині передадуть у концесію

16:45 22 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: lviv-land.com.ua

Про це повідомляє сьогодні, 22 жовтня, прес-служба обласної державної адміністрації.

За її інформацією, остаточне рішення про передачу в концесію замку в селі Свірж Перемишлянського району Львівщини озвучили під час робочої наради щодо його подальшого функціонування, яка відбулася під керівництвом голови ЛОДА Віктора Шемчука. Бо ця споруда – в аварійному стані, а в списку пам’яток архітектури, які можуть бути передані у концесію, вона – з 2007 року.

Дослівно ж прес-служба інформує з цього приводу:

«Оскільки Свірзький замок є на балансі Львівської ОДА, але в користуванні Спілки архітекторів України, а коштів на його відновлення чи хоча б утримання немає, то прийняли рішення, що необхідно оголосити конкурс для передання замку у концесію та почати готувати документи для цієї процедури. Перед тим, необхідно розробити концепцію функціонування замку, сформулювати історико-архітектурне завдання та напрацювати договірні матеріали.

Віктор Шемчук запевнив, що не заперечує, аби передати Свірзький замок у концесію Спілці архітекторів України. Однак, якщо з’явиться інший концесіонер, який запропонує більш перспективну концепцію та буде готовий вкладати кошти вже сьогодні, то очевидно, що рішення буде прийматись колегіально і на конкурсних засадах. Водночас, Спілка архітекторів України пообіцяла зібрати кошти та до кінця цього року вкласти у впорядкування Свірзького замку 3 млн. грн». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів