Олександр Кріль. Народився в Лівії, загинув, евакуйовуючи побратимів на сході, поховають у Львові

21:13 15 квітня 2024 р.

Фото до новини

У Олександра Кріля залишилися мама, дружина, двоє дітей, сестра, племінник, хрещені діти, друзі, куми та велика родина.

У вівторок, 16 квітня, Львів попрощається з військовослужбовцем Олександром Крілем, який захищав Україну від російських окупантів. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Олександра Кріля поховають на Личаківському кладовищі у Львові,

Олександр Кріль (02.05.1983-06.04.2024). Народився у місті Бенгазі (Держава Лівія) у родині військовослужбовця. Коли Олександру було два роки, його родина переїхала до Львова.

Навчався у середній загальноосвітній школі №84 імені Блаженної Йосафати Гордашевської. Здобув освіту у професійно-технічному училищі №53 м. Львова.

Після завершення навчання працював у транспортній галузі. Був винятково доброю людиною, захоплювався мотоциклами та вміло готував.

У 2015-2016 роках проходив військову службу у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно став на захист Батьківщини від російських окупантів до лав 115-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності на Донеччині, Луганщині та Харківщині. За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками. Загинув, евакуйовуючи поранених побратимів.

У Олександра Кріля залишилися мама, дружина, двоє дітей, сестра, племінник, хрещені діти, друзі, куми та велика родина.

Завтра також Львів і Дроздовичі попрощаються з добровольцем 125-ї бригади тероборони Михайлом Томкевичем.

Нагадаємо, сьогодні Львівщина віддала останні військові почесті чотирьом захисникам.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів