На Львівщині вшанували Українську дивізію (+відео)

10:45 25 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Біля пам’ятного знаку полеглим воїнам у селі Ясенів відбулися поминальні заходи.

«На Бродівщині вшанували пам’ять вояків І-ї Української дивізії «Галичина», – повідомили в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«24 липня, біля пам’ятного знаку полеглим воїнам І-ї Української дивізії «Галичина» в селі Ясенів у Бродівському районі відбулися поминальні заходи, приурочені 72-ій річниці бою дивізійників під Бродами у липні 1944 року. Участь у заходах взяв голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Після поминального молебню колишні воїни дивізії «Галичина», представники Бродівського та Червоноградського Братств вояків ОУН-УПА, громадських організацій, місцеве населення вшанували усіх полеглих у «Бродівському котлі» хвилиною мовчання. Олег Синютка наголосив: «Вшановуючи сьогодні полеглих дивізійників, ми захоплюємося їхнім героїзмом та любов’ю до рідної землі. Вони є хорошим прикладом для нас, сьогоднішнього покоління. І я вірю, що невдовзі у Луганську, Донецьку та Криму майорітиме Український Прапор».

Присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника і спільно виконали Державний Гімн України. Продовжилися заходи біля пам’ятника полеглим бійцям УПА, що поблизу села Підгірці в Бродівському районі. Тут також відбувся поминальний молебень та покладання квітів. 

Цього ж дня голова облдержадміністрації відвідав учасника І-ї Української дивізії «Галичина», жителя селі Підгірці Євгена Кавича. Олег Синютка вручив колишньому дивізійнику грамоту та матеріальну допомогу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів