Десантники допомогли упорядкувати у Львові Меморіальний комплекс «Пагорб слави»

15:10 20 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в понеділок у прес-службі облдержадміністрації, військовослужбовці 80-ї окремої аеромобільної бригади допомогли місцевим комунальникам упорядкувати територію столітнього Меморіального комплексу «Пагорб слави».

У прес-службі Львівської обласної державної адміністрації повідомили сьогодні, 20 квітня: 

«У Львові військовослужбовці 80-ї окремої аеромобільної бригади Повітрянодесантних військ Збройних Сил України допомогли місцевим комунальникам упорядкувати територію столітнього Меморіального комплексу «Пагорб слави». За декілька годин військові прибрали та вивезли з території об’єкту понад два кубометри землі, обрізків гілок, листя, тощо. Упорядкували доріжки навколо пам’ятників. Навели справжній військовий порядок та чистоту.

До слова, цей військовий цвинтар було закладено ще за часів Першої Світової війни у 1914-1915 роках. Вдруге, там почали ховати бійців, що загинули в 1944 році під час боїв за Львів. Меморіальний комплекс є традиційним місцем зібрань ветеранів та проведення заходів на честь Дня Перемоги.

Воїни-десантники нещодавно прибули із зони проведення антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях. Поки триває перепочинок у пункті постійної дислокації – крилаті піхотинці чим можуть допомагають громаді.

Представники місцевого комунального підприємства, які працювали разом з військовими щиро дякували за допомогу. Кажуть, що без десантників їх робота тривала б довше.  

Львів’яни сподіваються, що і 8 травня – День пам'яті і примирення з нагоди перемоги над нацизмом у Європі, і 9 травня – День Перемоги, коли  на Пагорб Слави традиційно збираються нечисленні ветерани минулої війни, пройде спокійно.

За матеріалами Регіонального медіа-центру МО України (м. Львів)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів