Біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Львові вшанували пам’ять жертв депортації (відео, оновлено)

23:48 18 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

На жалобний мітинг прийшло близько сотні людей – як львівян, так і переселенців з Криму та Донбасу.

«Близько сотні кримських татар і львів’ян зібрались у Львові на жалобне віче з нагоди 71-ї річниці депортації кримських татар. Переселенці з Криму прочитали молитву, у руках вони тримали українські і кримськотатарські прапори повідомили сьогодні, 18 травня, на «Радіо Свобода». Подробиці – в його відео:

Натомість на телевізійному «5 каналі» розповіли сьогодні, 18 травня:

«Мітинг-реквієм зібрався біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Львові. Прийшло близько сотні людей: і  львів’ян, і переселенців з Криму та Донбасу. Люди тримали символіку як державну, так і кримськотатарську.

За словами самих кримчан вони вкотре стали вигнанцями на рідній землі. Тоді, 1944-го року через депортацію, нині ж внаслідок тотального терору окупаційної влади.

Нагадаємо, на початку травня влада Сімферополя заборонила Меджлісу провести  жалобний мітингу з нагоди 71-ї річниці депортації. Як відомо, депортація кримських татар почалася вранці 18 травня 1944 року. Людей виселяли вночі, депортованим давали на збори від декількох хвилин до півгодини.

Так, загалом, цифра депортованих кримських татар становить 200 тисяч осіб. Їх із Бахчисарая, Джанкоя і Сімферополя ешелонами відправляли на схід СРСР». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів