Японська компанія відкриє у Львові завод автокомпонентів (відео, оновлено)

18:54 17 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dej.biz

«Фуджікура» планує працевлаштувати більше трьох тисяч осіб.

«Японська компанія «Фуджікура» відкриває у Львові підприємство з виробництва автокомпонентів. Інвестиційний проект компанії «Фуджікура» у Львові є частиною європейської програми бізнес-розвитку, яка передбачає початок операційної діяльності у січні 2016 року», – повідомили сьогодні, 17 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також розповіли:

«На першому етапі проект розпочнеться із відкриття виробничого комплексу площею 11 500 квадратних метрів. Упродовж наступних трьох років компанія «Фуджікура» планує збільшити площу приміщень до 30 000 квадратних метрів та працевлаштувати понад три тисячі працівників.

Компанія вже розпочала набір і продовжить запрошувати мотивованих працівників в рамках нового проекту, надаючи можливість стати частиною новоствореної успішної команди «Фуджікура». Її  засновано в Японії 130 років тому, а нараховується у ній понад 50 тисяч працівників по всьому світу. Одним із напрямків діяльності компанії є виробництво кабельних мереж для європейських автовиробників згідно із стандартами в даній галузі.

Сьогодні у другій половині дня запланована зустріч міського голови Львова Андрія Садового з керівництвом компанії «Фуджікура». А о 17:15 у Львівській міській раді відбудеться прес-конференція за результатами цієї зустрічі».

У прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 17 вересня, «Щоденному Львову»:

«Японська компанія «Фуджікура» відкриває у Львові підприємство з виробництва автокомпонентів. Інвестиційний проект компанії «Фуджікура» у Львові є частиною європейської програми бізнес-розвитку, яка передбачає початок операційної діяльності у січні 2016 року. Про це сьогодні розповіли міський голова Львова Андрій Садовий та корпоративний віце-президент «Фуджікура Аутомотів Європа» Хорхе Гарсіа.

На першому етапі проект розпочнеться із відкриття виробничого комплексу площею 11 500 квадратних метрів. Упродовж наступних трьох років компанія «Фуджікура» планує збільшити площу приміщень до 30 000 квадратних метрів та працевлаштувати понад 3 000 працівників.

За словами Хорхе Гарсіа, виробничі потужності компанії будуть розташовані на околиці Львова. Натомість міський голова Львова Андрій Садовий зазначив:

«Фіналізовуємо працю, яка розпочалася кілька років тому, коли ми вперше зустрілися з компанією «Фуджікура». І сьогодні вони повідомили нам дуже хорошу новину, що компанія кінцево прийняла рішення відкривати свій офіс у Львові, і вони мають амбітну ціль відкрити у Львові три тисячі робочих місць. Вони будуть навчати працівників і перші працівники вже в наступному році отримуватимуть заробітну платню.

Чому для міста це важливо? Японські компанії дуже часто тримаються разом. Коли приходить одна японська компанія і вона має успіх, то відразу ж приходить друга-третя-четверта. Тому цей ринок – ринок Сходу – має дуже великі кошти, якщо ми почнемо отримувати інвестиції, то це великий плюс.

Так само нам важливо розвивати якісну співпрацю з європейськими компаніями. І ми вчора підписали угоду про оренду землі з компанією CTP – це велика голландська компанія, яка інвестує в Індустріальний парк. Я переконаний, що Львів у 2012-2017рр отримає багато нових надсучасних технологічних виробництв. А це є нові робочі місця, те, чого сьогодні хочуть люди: щоб була робота і щоб була хороша заробітна платня».

Компанія вже розпочала набір і продовжить запрошувати мотивованих працівників в рамках нового проекту, надаючи можливість стати частиною новоствореної успішної команди «Фуджікура». Хорхе Гарсіа зазначив:

«Пан мер був першою людиною, яку ми зустріли у Львові, я коли розпочинали цей проект, і пан мер був тою людиною, яка нас підтримала у нашому проекті, коли ми тільки його розпочинали. Ми дуже раді повідомити, що ми прийняли остаточне рішення приходити сюди. Компанія «Фуджікура» – японська компанія, представництва та заводи якої розташовані по всьому світу, ми належимо до європейської гілки.

Наше основне виробництво – це виробництво кабельних мереж, наші основні клієнти розташовані в Європейському Союзі. І саме тому, починаючи з наступного року, ми б хотіли розпочати наше виробництво тут.

На даний момент ми плануємо працевлаштувати 300 людей. Ці люди будуть проходити навчання, стажуватися за кордоном на одному з наших заводів. І після повернення сюди вони нам допоможуть навчати іншу групу працівників і матимуть можливості кар’єрного росту.

І в найближчі 2 роки ми плануємо працевлаштувати до 1,5 тис. працівників. Якщо все буде гаразд, то ми будемо подвоювати кількість нашого персоналу». 

Також Хорхе Гарсіа додав, що компанія в найближчі місяці прийме рішення щодо перереєстрації компанії у Львові, оскільки раніше вона була зареєстрована в селі Солонка.

Компанія «Фуджікура» була заснована в Японії 130 років тому і нараховує понад 50 тисяч працівників по всьому світу. Одним із напрямків діяльності компанії є виробництво кабельних мереж для європейських автовиробників згідно із стандартами в даній галузі».

Натомість у прес-службі обласної державної адміністрації повідомили сьогодні, 17 вересня, «Щоденному Львову»: 

«Японська компанія Фуджікура відкриє у Яворівському районі на Львівщині підприємство з виробництва електричного устаткування для автотранспортних засобів. Про це йшлося під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з представниками компанії «Фуджікура», яка відбулася у четвер, 17 вересня.

Віце-президент «Фуджікура Автомотів Європа» Хорхе Гарсія розповів, що їх компанія оголошує про запуск довготривалого інвестиційного проекту у Львівській області з виробництва автокомпонентів. За його словами, на першому етапі компанія інвестує 6 мільйонів євро та створить близько 300 нових робочих місць.

Упродовж наступних трьох років компанія планує збільшити площу приміщень до 30 000 квадратних метрів та працевлаштувати понад 3 000 працівників. Олег Синютка наголосив: «Це перша велика інвестиція в Україну після початку російської окупації. Водночас ми переконані у тому, що на нас покладена велика відповідальність. І якщо ми продемонструємо успішність цього проекту, то представники бізнесу по-іншому подивляться на можливості інвестування в Україну. Я хочу подякувати компанії за вибір, оскільки для нас це дуже важлива та знакова подія».

Окрім того, Олег Синютка повідомив, що ЛОДА взяла на себе врегулювання усіх адміністративних процедур, а також посприяла оформленню необхідних документів для потенційних працівників компанії, які поїхали на стажування до Європи. Натомість віце-президент «Фуджікура Автомотів Європа» Хорхе Гарсія повідомив: «Ми обрали Львівщину завдяки наявності кваліфікованих кадрів, вигідному місцезнаходженню та розвиненій інфраструктурі».

Хорхе Гарсія також висловив вдячність керівництву області за проведену роботу та всебічне сприяння. До слова, інвестиційний проект компанії «Фуджікура» у Львівській області є частиною європейської програми бізнес-розвитку, яка передбачає початок операційної діяльності у січні 2016 року.

Компанія «Фуджікура» була заснована в Японії 130 років тому і налічує більш ніж 50 тис. працівників по всьому світу. Одним із напрямків діяльності компанії є виробництво кабельних мереж для європейських автовиробників згідно із стандартами в даній галузі».

Як інформував «ЩЛ», японська компанія «Фуджікура» продовжує набір працівників нового заводу у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів