Відмова «Chevron» від Олеська не підтверджена «Chevron», Кабміном чи АП, – Ірина Сех (відео)

16:52 17 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: micto.cz

Те, що в Україні не будуть добувати сланцевий газ, не стало новиною для Ірини Сех. Вона це передбачала.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) під час розмови на тему «Чому американська компанія Chevron покидає Олеську площу – родовище газоносних сланців?» заявила  екс-голова комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех.

Водночас вона просить не поспішати з висновками.
- Ми не маємо офіційної інформації від Chevron, від Кабміну чи Адміністрації Президента. Тому коментувати чітко ми зможемо тільки після того, як буде офіційна позиція. Ми можемо зараз тільки здогадуватися, - каже вона.

За її словами, видобуток сланцевого газу – це був великий міф і велика афера Януковича. І в такий спосіб він хотів прикрити перед світом свої промахи.
- Науковець львівського відділення Українського державного геологорозвідувального інституту Володимир Харкевич каже, що немає в Олеську такого сланцю, аби його було економічно вигідно добувати, -  наголошує Ірина Сех. 

Вона стверджує, що ту угоду проштовхували аферисти від попередньої влади.
- Януковича цікавило, щоби інвестор прийшов. А як той бізнес завершиться – його не цікавило, - каже вона.

За словами екс-нардепа, для України ще не все втрачено. Адже  українські науковці вважають, що в Україні є значні потенційні ресурси традиційних покладів вуглеводів. Але треба провести енергетичний аудит: хто газ видобуває, скільки продають, що Україна з того має і чому у геологорозвідку не вкладають ані копійки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів