У середу депутати ЛОР поділять 88 мільйонів гривень

16:14 23 жовтня 2017 р.

Фото до новини

Наступного року Львівщина мусить знайти додатково майже мільярд гривень для виконання обласних програм.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 23 жовтня, під час прес-конференції на тему: «Гроші – інструмент маніпуляції влади. Бюджет України, бюджет Львівщини, фізичний тиск на «Об’єднання «Самопоміч», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив заступник голови бюджетної комісії, депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Львівській обласній раді Іван Собко.

- Верховна Рада та уряд планують, що наступного року ми повинні профінансувати 350 млн гривень для роботи коледжів та 650 млн грн на відшкодування пільг у житлово-комунальному секторі. Таких коштів у нас не буде. Хіба що, у Львівській області додатково відкриють добрих два десятки таких підприємств, як «Фуджикура», - стверджує він.

Водночас, що стосується бюджету цього року, то він перевиконаний на 88 млн гривень. І ці кошти депутати Львівської обласної ради ділитимуть у середу.

-  Прийнято попереднє рішення структурними підрозділами ОДА, що на сесії ми повинні розглянути розподіл близько 50 млн гривень. Тому що маємо ризики з невиплати заробітної плати працівникам медицини до кінця цього року, - розповідає він.

Отож, понад 10 млн гривень планують надати на профтехосвіту в частині збільшення видатків на енергоносії. Також «Охмадит» отримає 1 млн гривень на медикаменти. Та для медицини катастроф закуплять дві нові карети «швидкої допомоги» за три млн гривень.

- Ще 2 млн грн піде на відшкодування пільг за проїзд у маршрутних таксі. Служба дітей отримає деякі кошти на придбання продуктів харчування для притулків. І ще плануємо надати від 800 тисяч до двох млн гривень для військового госпіталю, - звітує про майбутні видатки Іван Собко.

Також у проекті рішення є надання коштів для музею релігій та музею Івана Франка. Але депутат Львівської обласної ради вважає, що ці заклади здатні самі собі заробити кошти. Проте він готовий вислухати аргументи представника від департаменту культури.

Голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Львівській обласній раді Інна Свистун зауважила, що формування бюджету повинно відбуватися під наявні стратегічні програми розвитку.

- Зрозуміло, що ці стратегії повинні бути готовими ще до того, як будуть формувати бюджетні витрати. А так, як відбувається зараз у Львівській обласній раді, тобто кошти ділять на комісіях, а після того їх затверджує голова обласної ради та голова обласної держадміністрації, - відбуватися не може. Це суперечить закону, - стверджує вона.

Фракція «Самопомочі» планує запровадити слухання кожного департаменту про те, що зроблено і що заплановано зробити на наступний рік.

- На кожне засідання фракції будуть запрошувати працівників департаменту, щоби зрозуміти, куди рухатися далі. Такі засідання будуть публічними, - обіцяє Інна Свистун.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів